Calculator bouw

Heb jij ambitie om als calculator aan de slag te gaan? Mooi! Wij helpen je graag aan de informatie die jij moet weten als (toekomstige) calculator! Denk aan: inhoud van de rol, het soort projecten waar een calculator werkt en de doorgroeimogelijkheden.

What’s in the name

De calculator, niet te verwarren met de kostendeskundige, stelt de prijs van een (bouw)project vast aan de hand van het contract, bouwkundige tekeningen en andere gegevens. Al vanaf de offerte- en voorbereidingsfase is de calculator betrokken. Zoals de functietitel al doet vermoeden, stelt een calculator calculaties en kostenanalyses op aan de hand van een bestek, tekening of offerteaanvraag. De verschillende opgevraagde offertes verwerkt de calculator in een totale aanbieding richting de opdrachtgever.

Een calculator worden

Calculator word je niet zomaar. Naast een afgeronde opleiding binnen de technische sector, denk aan een mbo- of hbo-opleiding richting bouwkunde of civiele techniek, GWW of infratechniek, is een sterke affiniteit met cijfers een vereiste. Jij moet tenslotte het harde cijferwerk doen! Heb je daarnaast een goed technisch en praktisch inzicht? Dan kom jij zeker in aanmerking voor de vacature calculator. Alhoewel je kennis over relevante wet- en regelgeving vaak via de opdrachtgever opdoet, kan het geen kwaad om al kennis te hebben over VCA (VOL, ARBO, VGM en KAM).

De projecten waar jij van aan gaat

Bij ieder bouwproject is er een calculator nodig. Immers, zonder calculator geen offerte en dus geen opdracht. Dat betekent ook dat je als calculator op de meest uiteenlopende projecten kan werken, van bouw tot infra, van kleinschalige tot miljoenen projecten en van nieuwbouw, renovatie en utiliteitsbouw. Maar let wel: de rol van de calculator is aan het evolueren. Mede door BIM en nieuwe contractvormen waar geen bestek meer aan te pas komt. Afhankelijk van de werkgever en opdracht kunnen de werkzaamheden van een calculator verschillen.

Dit zijn jouw benefits

Naast een uitdagend takenpakket, een fijne werksfeer en doorgroeimogelijkheden, wil je beloond worden met goede arbeidsvoorwaarden. Het salaris calculator bouw varieert afhankelijk van je ervaring tussen de € 2.000 en € 6.000 bruto per maand. De primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen per opdrachtgever verschillen.

Your future is here

Uiteraard is een calculator nooit uitgeleerd en is elke calculatie voor een project uniek. Zowel voor een medior als junior calculator is er voldoende ruimte om door te groeien! Ontwikkelen en groeien doe je vooral in de verschillende fases van het project. Elke fase vereist een ander aanpak en werkzaamheden. Uiteindelijk groeit een calculator door richting een kostendeskundige. Waarbij advies geven een grotere rol gaat spelen.

Sluit jij je aan bij het thuishonk voor de helden?

Benieuwd naar meer details over de werkvoorbereider bouw vacature en welke werkvoorbereider rollen wij beschikbaar hebben? Bekijk de lijst hieronder of neem direct contact met ons op via info@buildingheroes.nl. Je gegevens achterlaten via onderstaand formulier kan ook. Dan bellen we jou!

Neem contact met ons op

    privacy statement gelezen*

    Vacatures Calculator bouw