ROEL VAN ROOIJ EN LEANDER HAVERMANS

BUILDING HERO

Building Heroes bouwt aan de toekomst van de bouw, infra & vastgoed. Hun missie? De branche naar een hoger plan tillen. Zo voorzien ze bouwhelden – jong en oud – van voldoende groei- en opleidingsmogelijkheden én zetten ze met hun gigantische netwerk altijd de juiste mensen op de juiste plek. Na de Randstad moet nu ook Oost-Brabant eraan geloven. Een redelijk onbekende  markt waar het keihard werkende maar altijd gezellige duo Roel van Rooij (49) en Leander Havermans (25) de lakens uitdelen.

Gezonde WISSELWERKING

Roel en Leander zijn de belichaming van Building Heroes’ leuze: ze doen het samen of ze doen het niet. Roel vertelt: “We zijn altijd op zoek naar duurzame verbindingen. Zo streven we er bijvoorbeeld naar om echt alle kandidaten samen te spreken.” Het lijkt omslachtig alles samen doen, maar daar is Leander het absoluut niet mee eens. “Als duo overleg je continu. En ja, dat kan soms tijdrovend zijn. Toch zie je met z’n tweeën veel meer dan alleen. Je vult elkaar aan en houdt elkaar scherp. Daarnaast straalt het professionaliteit en vertrouwen uit richting de kandidaat.”

Naast het samenspel is ook hun taakverdeling helder. Leander bedient alle (nieuwe) kandidaten en Roel ontfermt zich als consulting partner over de regionale klantzijde. Leander: “Er hangt altijd een vertrouwelijke en informele sfeer. We maken flauwe grappen en gezien we elkaar ook uit de privésfeer kennen, is de drempel tot vragen, kritiek of opmerkingen laag. Als ik iets over het hoofd zie, koppelt Roel dat aan mij terug en vice versa.” Roel vult aan: “Omdat we onze verwachtingen uitspreken komen we niet voor verrassingen te staan. We dienen altijd een gemeenschappelijk doel en hebben aan een half woord voldoende.”

“We hebben aan een half woord voldoende”

HET SPEELVELD VERANDERT

Na 21 jaar in de arbeidsbemiddeling is Roel nog lang niet uitgekeken op zijn vak. Roel: “De markt verandert continu en schommelt tussen krapte en overschot. Zo gaat dat nu eenmaal. Maar de digitalisering vind ik af en toe wel problematisch.” Met de huidige ‘war for talent’ gaat alles nog sneller. Afstudeerders worden nummers en bij collega-bureaus is van een persoonlijk traject allang geen sprake meer. Het hele proces van kennismaking tot handtekening verloopt schriftelijk. “Daar doen wij pertinent niet aan mee”, zegt Leander stellig. “De open en eerlijke houding maakt ons kwetsbaar, maar zo weten we meteen wat we aan elkaar hebben. Belangrijker nog: de kandidaat blijft de regisseur van zijn eigen cv.” Roel vult aan: “Bij Building Heroes leveren we geen kwantiteit maar kwaliteit. Ook kiezen we bewust voor die langdurige wederkerige relatie. Persoonlijkheid is belangrijk binnen ons vakgebied.”

Een potje Omdenken

Met menselijkheid als hoofdingrediënt schoppen Roel en Leander dagelijks tegen de traditionele zienswijzen en vastgeroeste denkpatronen. Leander: “Als je al die vacatures wil vervullen, moet je significant veranderen.” Het tweetal is van mening dat je met het huidige gedachtegoed veel goede mensen laat lopen. Volgens Roel denken we te weinig in mogelijkheden. “Talentontwikkeling behoeft absoluut meer aandacht. Mede daarom hebben wij de Construction University in het leven geroepen. Jonge professionals hebben nog geen idee wat ze willen.” Maar dat is niet het enige, ook de branche moet eraan geloven. Roel vervolgt: “Sectorbreed moeten we nadenken over ons imago. Hoe komt het dat iedereen projectleider wil worden? Er zijn maar bar weinig schoolverlaters die kiezen voor de rol van calculator, terwijl dit echt een onmisbaar stukje binnen de keten is.” Enkel door elke dag ontwikkeling aan te moedigen, creëer je beweging. Met die gedachte in het achterhoofd blijven Roel en Leander zich hardmaken voor verandering.

Direct in contact komen met Roel of Leander? Mail hen op: roel@buildingheroes.nl of leander@buildingheroes.nl.