Werkvoorbereider bouw

Als werkvoorbereider ben jij een onmisbare schakel. Je hebt een centrale rol binnen het bouwproces en dus heb jij als werkvoorbereider veel verantwoordelijkheden. Waarom jij onmisbaar bent, dat vertellen we je graag in de vacature werkvoorbereider bouw. Lees snel verder!

What’s in the name

Geen dag is hetzelfde als je binnen werkvoorbereiding werkt. Maar écht: jij bepaalt van A tot Z wat er moet gebeuren en jij verbindt je dagelijks met collega’s op de bouwplaats, kantoor maar ook met leveranciers, onderaannemers en opdrachtgevers. Sterke communicatieve skills zijn hierbij onmisbaar. Jouw werkzaamheden verschillen van het controleren van tekenwerk tot het bewaken van de financiële technische voortgang. Je toetst een adviseert de haalbaarheid van een project en stelt planningen op. Zei iemand divers?

Zo word jij een werkvoorbereider

We begrijpen dat jouw hart sneller gaat kloppen van zo’n veelzijdige baan. Heb je een bouwkundige achtergrond? Of bijvoorbeeld een opleiding binnen civiele techniek afgerond? Dan ligt er een mooie toekomst als werkvoorbereider voor je in het verschiet. Uiteraard ga jij het vak pas écht leren als je eenmaal aan het werk bent. De senior werkvoorbereider of projectleider staat klaar om jou de fijne kneepjes uit het vak te leren.

Werken op de mooiste projecten

Een bouwproject kan niet van start gaan zonder een werkvoorbereider. Zo simpel is het. Sta je aan het begin van je carrière? Dan kan je nu nog kiezen welke kant op je op gaat: werkvoorbereider utiliteitsbouw, werkvoorbereider woningbouw, werkvoorbereider renovatie, werkvoorbereider groot onderhoud of werkvoorbereider dagelijks onderhoud. In de praktijk merken we dat switchen na verloop van tijd lastig wordt. Weet jij al welke richting jezelf wilt op specialiseren? Wij staan uiteraard voor je klaar om je te adviseren.

Your future is here

Bang dat je (snel) uitgekeken raakt op de rol? No worries! Met de rol van werkvoorbereider kan je alle kanten op. Je kunt bijvoorbeeld doorgroeien naar planvoorbereider, dan zit je meer aan de voorkant van het proces. Of juist richting projectcoördinator of projectleider. IN de laatste genoemde functie ben je eindverantwoordelijk voor het gehele proces, denk aan kwaliteit en financiën.

Benieuwd naar een werkvoorbereider die bij ons werkt? Lees hier het verhaal van Manoli.

Werkvoorbereider en zijn vele synoniemen

In de bouwsector zien we veel verschillende namen voor de functie van werkvoorbereider voorbijkomen. Geen ramp natuurlijk, maar soms wel erg verwarrend. We nemen je mee in de verschillende benamingen die bij ons op de site tegenkomt.

  • Senior werkvoorbereider: Een ervaren werkvoorbereider die het gehele traject zelfstandig kan oppakken en eventueel een junior werkvoorbereider aanstuurt.
  • Projectcoördinator: Een ervaringsdeskundige die een groep van (senior) werkvoorbereiders aanstuurt. Deze functie zie je vaak bij grote projecten.
  • Werkorganisator: Een werkvoorbereider die veelal op kleinere projecten werkt. Denk aan dagelijks onderhoud of mutatie.
  • Calculator/werkvoorbereider: Een gecombineerde functie van een werkvoorbereider die ook calculaties maakt voor bijvoorbeeld renovatieprojecten. Binnen deze functie begeleid je de projecten van A tot Z.
  • Projectvoorbereider: Een andere functietitel maar een projectvoorbereider doet hetzelfde werk als een senior werkvoorbereider.
  • Planvoorbereider: Dit is een rol waarnaar je toe kan groeien vanuit de

Dit zijn jouw benefits

Naast een uitdagend takenpakket wil je beloond worden met goede arbeidsvoorwaarden. Het salaris werkvoorbereider bouw is afhankelijk van je ervaring, functie en opdrachtgever. Waar je aan moet denken bij een werkvoorbereider salaris? Als werkorganisator, calculator of werkvoorbereider varieert het bruto maandsalaris tussen de € 2.000 en € 4.500. Voor een senior werkvoorbereider of projectvoorbereider ligt het gemiddelde tussen de € 3.500 en € 5.000. Ga je aan de slag als projectcoördinator of planvoorbereider? Dan kan je salaris oplopen van € 3.500 tot € 6.000. De primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden verschillen daarnaast per opdrachtgever.

Sluit jij je aan bij het thuishonk voor de helden?

Benieuwd naar meer details over de werkvoorbereider bouw vacature en welke werkvoorbereider rollen wij beschikbaar hebben? Bekijk de lijst hieronder of neem direct contact met ons op via info@buildingheroes.nl. Je gegevens achterlaten via onderstaand formulier kan ook. Dan bellen we jou!

Neem contact met ons op

    privacy statement gelezen*

    Vacatures Werkvoorbereider bouw