Word Calculator bij Building Heroes
In het kort

Calculator Vacatures

Voor het opstellen van de begroting van een project is de Calculator onmisbaar. Als Calculator heb je de taak om berekeningen op te stellen van de benodigde materialen en uren voor een bouwproject. Dit doe je aan de hand van bestekken, tekeningen en prijsgegevens. Op basis van de berekeningen stel jij de (project) begroting op. Calculators werken voornamelijk bij een aannemersbedrijf, ingenieursbedrijf, installatiebedrijf, architectenbureau, adviesbureau in de bouw of bij de overheid. Als Calculator werk je nauw samen met planners, architecten, uitvoerders, projectleiders, (onder)aannemers, bouwkundige- en technisch tekenaars.

Via Building Heroes kun je aan de slag als Calculator op jouw niveau. Dus of je nu junior Calculator bent of Senior Kostendeskundige: wij hebben het project dat bij je past! De Calculator kan zich specificeren in verschillende onderdelen van de bouwsector, bijvoorbeeld een Calculator renovatie en onderhoud, een Calculator wegenbouw of Calculator dak- en geveltechniek.

Building Heroes belichaamt een nieuwe tijdsgeest. Gezamenlijk weten wij steeds een krachtig statement te maken over de toekomst van bouw en infra. Met puur vakmanschap en productiviteit als hoogste doel, volgen wij daarom duurzame waarden, die zich baseren op vakliefde, wederkerigheid, respect en vertrouwen. Pak de volgende stap in je carrière en werk jezelf naar de top als Calculator op de mooiste projecten!

Kampioenen gezocht

Ben jij een kampioen die…. als Calculator aan de slag wil gaan? Heb jij what it takes? Wij zoeken een kampioen die:

  • minimaal een afgeronde mbo-opleiding richting calculeren heeft;
  • beschikt over een technisch en cijfermatig inzicht;
  • kan onderhandelen over prijzen;
  • goed kan samenwerken (met een werkvoorbereider);
  • beschikt over voldoende lef, inlevingsvermogen en doorpakt wanneer dat nodig is.

Voldoe je niet aan alle bovenstaande punten, maar denk je wel de ideale Calculator te zijn? Wees dan een klein beetje eigenwijs en toon wat lef door toch te solliciteren op één van de Calculator vacatures!

Tim de Zwart

Tim de Zwart, Building Talent aan de Construction University, heeft altijd al affiniteit gehad met cijfers en getallen. Daarnaast heeft Tim een grote interesse in financiële markten en civiele projecten. Werken als Calculator was dan ook een logische volgende stap voor hem. ‘Ik heb tijdens mijn Bachelor Civiele Techniek een minor gedaan richting Finance. Dit kwam voort uit mijn interesse in de financiële wereld en wiskunde in het algemeen. Ik merkte echter toch al snel dat ik meer interesse had in de civiele wereld dan in de bankenwereld. Daarom ben ik in deze richting verder gaan zoeken’. Lees het gehele interview met Tim hier.

Salarisindicatie

Wat verdient een Calculator?

Een calculator verdient op basis van leeftijd en ervaring tussen de €1.900 en €4.800 bruto per maand.

Junior Calculator: €2.300 tot €2.800

Medior Calculator: €2.600 tot €3.600

Senior Calculator / Kostendeskundige: €3.200 tot €4.800

Teamleider / Hoofd Calculatie: €4.200 tot €6.000

Dit ga jij doen

Wat wordt er van jou verwacht?

Per project en bouworganisatie verschillen jouw taken als calculator enigszins. Dat is afhankelijk van onder andere de grootte en professionaliteit van de bouworganisatie. De drie hoofdtaken van een calculator zijn:

  • Uitrekenen van materialen en hoeveelheden. Jij bestudeert nauwkeurig de tekeningen, ontwerpen, bestekken en de nota van inlichtingen. Jij controleert alle aangevraagde gegevens op juistheid. Je communiceert met andere stakeholders over eventueel benodigde informatie. Aan de hand van de benodigde materialen en hoeveelheden bereken jij de kostprijs.
  • Aanvragen en verwerken van offertes. Om tot een begroting te komen vraag jij eerst alle offertes op bij onderaannemers en/of leveranciers. Na ontvangst van de offertes ga jij samen met de projectleider of leidinggevende de offertes spiegelen.
  • Opstellen van begrotingen. Op basis van de uitgetrokken materialen, hoeveelheden en prijzen stel jij een ‘moederbegroting’ op. Onderdeel van deze begroting is de aanbestedingssom, die wordt bepaald vanuit de algemene uitvoeringskosten van het project. Aan jou de taak om van alle genoemde prijzen een duidelijke en volledige onderbouwing te weergeven.
Junior Calculator

Als Junior Calculator zet je de eerste stappen in het vak onder de hoede van een Senior Calculator. Onder dit mentorschap kun jij doorgroeien tot een volwaardige Calculator.

Calculator Werkvoorbereider

In deze combinatie-functie ben je bij een kleine organisatie verantwoordelijk voor werkzaamheden op het vlak van zowel calculatie en werkvoorbereiding. Als je van afwisseling houdt.

Kostendeskundige

Als kostendeskundige ben jij een doorgewinterde Senior Calculator die verantwoordelijkheid kan en durft te dragen, en die een uitdaging niet uit de weg gaat.

Teamlead Calculatie

Heb jij je sporen verdiend als Senior Calculator? Dan geef jij straks misschien leiding aan een team van Calculators en Senior Calculators als Teamlead Calculatie.

De ideale match bestaat niet - die maak je samen

Datzelfde geldt voor de tal van Calculator-functies die op de website van Building Heroes staan. Ben jij werkzaam in de calculatie en toe aan een nieuwe uitdaging? Neem contact op met Nicole den Herder.

Building Heroes Nicole den Herder