Executive Search

Business Unit Manager Commercieel | abcnova

De organisatie

abcnova Commercieel (één van de businessunits van abcnova) gevestigd in Amsterdam, adviseert diverse nationale en internationale commerciële opdrachtgevers bij de (her)ontwikkeling van bestaand en nieuw vastgoed door projecten te begeleiden vanaf het idee tot en met ingebruikname.

De dienstverlening betreft ontwikkel- en projectmanagement, directievoering en kwaliteitsbewaking. Daarnaast verzorgt deze entiteit juridisch, financieel en technisch due diligence onderzoek bij vastgoedaankopen voor de investeerders. Klanten zijn investeerders, beleggers, ontwikkelaars, financiers en vastgoedorganisaties. Het werkveld is landelijk georiënteerd met een sterke focus op de Randstad. Projecten zijn over het algemeen kantoren, retail, leisure, hotels, woningen en zorg. Momenteel werken zij aan diverse multidisciplinaire projecten met een investering tussen € 5 en € 300 miljoen. Voor een uitgebreid overzicht verwijzen wij naar de website van abcnova. De businessunit realiseert op dit moment € 3,5 miljoen omzet per jaar. Met de groei van het team naar 30 professionals heeft abcnova de ambitie om zich de komende jaren door te ontwikkelen tot ± € 5 miljoen omzet per jaar.

De functie

Wat je gaat doen

De businessunit heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een partner in commercieel vastgoed waarbij de adviseurs en projectmanagers zowel ontwikkel-, project- en procesmanagement, advisering als directievoering verzorgen.

Als Business Unit Manager krijg je de opdracht om de businessunit commercieel te laten groeien en de naamsbekendheid te vergroten in de markt. Daarnaast ben je verantwoordelijk om het team, dat bestaat uit ongeveer 30 vastgoedprofessionals, verder te ontwikkelen.

Met andere woorden, er ligt een goede basis maar het is aan jou in de komende jaren samen met je team en de directie de gestelde ambities te realiseren. Er wordt van je verwacht dat je de randvoorwaarden weet te creëren waarin anderen kunnen excelleren.

Naast het verwerven van opdrachten functioneer je tevens in de rol van senior/proces- ontwikkelingsmanager richting een opdrachtgever voor meerdere projecten.

Functie-eisen
  • Leidinggevende ervaring (> 5 jaar) heeft binnen het domein commercieel vastgoed. Een analytisch sterke, natuurlijke leider, die een stip op de horizon zet en te allen tijde het doel voor ogen houdt maar ook praktisch en pragmatisch acteert. Iemand die de juiste balans weet te scheppen tussen structuur en ondernemerschap.
  • Ervaren people manager die in staat is om een team van professionals aan te sturen en naar een hoger plan te tillen door persoonlijkheid en kennis. In staat om team te motiveren en inspireren om doelstellingen te behalen.
  • Een commercieel boegbeeld van deze groeiende én ambitieuze organisatie is. Je hebt je tentakels in de markt en je weet vanuit het bestaande netwerk business te creëren en een nieuw netwerk op te bouwen.
  • Qua persoonlijkheid iemand die verbindend en klantgericht is maar ook graag samenwerkt. Je bent diplomatiek, standvastig, resultaatgericht en hebt een duidelijke visie. Een onafhankelijke denker en in staat om de juiste vragen te stellen.
  • Verder iemand die gevoel voor humor heeft en niet te formeel is.
Aanbod
  • Een uitdagende omgeving waar vrijheid en zelfstandigheid centraal staan en een afwisselende functie, waarin er ruimte is om op persoonlijk en professioneel vlak te groeien.
  • Naast een uitstekend salaris wordt ondernemerschap gestimuleerd in de organisatie. Dat betekent dat wij uitsluitend op zoek zijn naar iemand die op termijn de ambitie heeft om partner te worden.