Uitvoerder bouw

Wil jij als uitvoerder aan de slag, maar kan je daar nog wel wat hulp bij gebruiken? Daar zijn wij uiteraard voor! We nemen je mee in de rol, wat er van je verwacht wordt als uitvoerder, welke projecten jij kan realiseren en hoe jouw toekomst als uitvoerder eruitziet.

What’s in the name

Jij voert het harde werk uit. Je zorgt dat alle materialen en het materieel voor het bouwproject op de juiste plek worden neergezet. Om dit in goede banen te geleiden, stem je jouw werk af met de werkvoorbereiding en stuur je op de locatie de diverse vakmannen en onderaannemers aan. Altijd met het doel om de gewenste kwaliteit te leveren binnen de gestelde normen en tijd. Als uitvoerder zorg jij ervoor dat alles soepel (ver)loopt. Jij bent de aangewezen persoon die bij problemen direct opzoek gaat naar een passende oplossing.

Zo word jij een uitvoerder

Heb jij een bouwkundige achtergrond of veel ervaring binnen de technische sector? Mooi! Dan kom jij zeker in aanmerking voor de rol als uitvoerder. Ook ervaring als timmerman op diverse projecten maakt dat jij als uitvoerder kan starten. Naast een (studie)achtergrond in de bouwsector is het handig als je de volgende vaardigheden met je meebrengt: technisch inzicht, een kei in plannen en organiseren en je bent stressbestendig.

Werken op de mooiste projecten

Bij elk bouwproject komt een uitvoerder te pas. Sta je aan het begin van je carrière? Dan kan je een duidelijk voorkeur uitspreken over het soort project waar jij wilt werken. Vind je het bijvoorbeeld fijn om contact te hebben met bewoners? Dan is bestaande bouw (denk aan renovatie of groot onderhoud) wellicht wat voor jou. Heb jij een voorliefde voor processen? Dan spreekt (concept)woningbouw waar veel prefab in voor komt, jou aan. Ben jij liever van het gegeven ‘the sky is the limit’? Focus je dan op utiliteitsbouw of binnenstedelijke bouw.

Uitvoerder en zijn vele synoniemen

In de bouwsector zien we veel verschillende namen voor de functie van uitvoerder voorbijkomen. Geen ramp natuurlijk wel soms wel erg verwarrend. We nemen je mee in de verschillende benamingen die bij ons op de site tegenkomt.

  • Voorman: Het eerste aanspreekpunt voor de uitvoerder die het buiten regelt.
  • Meewerkend uitvoerder: De enige uitvoerder op de bouwplaats. Naast het uitsturen van de vaklieden, help je zelf ook mee indien er tijd voor is.
  • Uitvoerder: Verantwoordelijk voor een eigen project van a tot z – van fundering tot oplevering. Dit is een combinatie rol van binnen- en buitenwerk.
  • Deeluitvoerder: Verantwoordelijk voor een bepaald deel van het project. Bijvoorbeeld de gevel.
  • Hoofd uitvoerder: De eindverantwoordelijk voor een project waarbij minimaal 1 (deel)uitvoerder wordt aangestuurd.
  • Bouwplaatsmanager: De persoon die eindverantwoordelijk is voor heel groot project. De bouwplaatsmanager stuurt meerdere hoofduitvoerder aan (op verschillende onderdelen) die mogelijk ook nog een deeluitvoerders onder zich hebben.

Your future is here

Begin je als voorman of meewerkend uitvoerder? Dan heb je nog mooie stappen te maken richting Bouwplaatsmanager (zie ook het lijstje hierboven).

Benieuwd naar het verhaal van een hoofd uitvoerder die bij ons werkt? Lees hier het verhaal van Maikel.

Benieuwd welke uitvoerder rollen wij beschikbaar hebben? Bekijk de lijst hieronder of neem direct contact met ons op via info@buildingheroes.nl. Je gegevens achterlaten via onderstaand formulier kan ook. Dan bellen we jou!