Talent | ISABEL

ISABEL

NAAM Isabel van der Meij
GEBOREN 7 juli 1994, Haarlem
IS junior projectbegeleider bij Aannemersbedrijf Den Dubbelden in Noordwijk
KUN JE KENNEN VAN het platform Vrouwen in de bouw
ZET ZICH IN VOOR meer vrouwen in de bouw

INSTAGRAM @vrouwenindebouw
LINKEDIN Isabel van der Meij
CONTACT vrouwenindebouw@hotmail.com

HET BEGIN

Al vanaf kleins af aan ben ik geïnteresseerd in gebouwen en bouwwerken, ik was altijd bezig met het tekenen van huizen en dat is nooit gestopt. Toen ik de keuze maakte om Bouwkunde en architectuur te gaan studeren, voor mij een logische keuze, merkte ik dat hier veel ophef over was. Als vrouw in een mannenwereld; men vond dat dapper. Ik kon niet begrijpen waarom hier zoveel vooroordelen over waren. Ik heb het prima naar mijn zin in deze ‘mannenwereld’ en dat deel ik graag met anderen.

@VROUWENINDEBOUW

Ik vind het altijd leuk om mijn werk te laten zien, dat doe ik op social media als trotse eigenaresse van het platform Vrouwen in de bouw. Ik wil laten zien dat deze branche ook voor vrouwen is. Door het platform ken ik verschillende vrouwen in diverse functies, van tegelzetster en werkvoorbereider tot projectleider en eigenaresse van een bouwbedrijf. Zolang je het zelf wil, kom je waar je wilt staan. Laat je daarin niet beïnvloeden door je omgeving. Doe wat voor jou goed voelt!

ERVARING

Vijf jaar geleden begon ik als werkvoorbereider bij Aannemersbedrijf Den Dubbelden en inmiddels ben ik doorgegroeid tot junior projectbegeleider. Hierin begeleid ik kleine tot grote projecten van A tot Z: ik ga naar de opdrachtgever om het werk op te nemen, reken het werk uit, zorg voor een goedgekeurde offerte, koop materiaal en onderaannemers in en begeleid het werk in de uitvoering. Het allerleukste aan mijn vak vind ik de afwisseling, geen dag is hetzelfde!

MANNENWERELD

Nog steeds reageren mensen verbaasd wanneer ik vertel dat ik projectbegeleider ben bij een aannemersbedrijf. Mensen hebben een vooroordeel over vrouwen die dit beroep uitvoeren. Ze denken dat je een ‘manwijf’ bent of dat je altijd vies terugkomt als je op de bouw bent geweest. Dit is natuurlijk onzin. Via Vrouwen in de bouw hoop ik deze vooroordelen langzaam te doorbreken, zodat er uiteindelijk meer vrouwen kiezen voor dit vak.

GEKKE GEBEURTENISSEN

Rare opmerkingen, na gefloten worden of ongepast gedrag? Dat heb ik gelukkig nog nooit meegemaakt. Mijn algemene ervaring over de bouwwereld is heel positief. Bang voor een negatieve ervaring ben ik niet, ik zou nooit een bouwplaats vermijden vanwege mogelijk vervelende opmerkingen van mannen.

Het grappigste wat ik heb meegemaakt? Een mail waar in ik werd aangesproken met “Beste Heer”, mensen verwachten geen vrouw in dit vakgebied en dat merk je.

AMBITIES

De bouw is mijn passie en ik heb mijn plek in deze ‘mannenwereld’ gevonden. Vrouwen in de bouw wil ik uit laten groeien tot een veel bezocht platform door jonge meiden en vrouwen die geïnteresseerd zijn in de bouw en de mogelijkheden in deze branche. Hopelijk komen er meer vrouwen in de bouw, doordat zij kiezen voor een studie in deze richting of zich laten omscholen.

Mijn persoonlijke ambitie is om in de functie van projectbegeleider door te groeien en mooie grote projecten draaien. Zodra ik meer ervaring heb opgedaan, zou ik volledig naar buiten willen gaan in de functie van uitvoerder. Ik vind het heerlijk om op de bouw te zijn! Daarnaast ben ik in het bezit van mijn aannemerspapieren, dus wellicht een eigen bedrijf? Ik ga zien wat de toekomst brengt!

NOG EVEN IETS KWIJT

Twijfel je om een opleiding te gaan volgen die met de bouw te maken heeft? Ga er gewoon voor en laat je niet ompraten door de mensen om je heen die zeggen dat het geen vrouwenberoep is.

Maandelijks zal via New talent: Building the future de verhalen van vrouwen in de bouw te lezen zijn. Ben of ken jij vrouwen die graag hun verhaal en ervaring willen delen, mail dan naar Isabel via vrouwenindebouw@hotmail.com.