Talent | ELISE, ABDURRAHMAN & VINCE

ELISE, ABDURRAHMAN & VINCE

Voor jou als jonge held in de bouw, infra en vastgoedsector is het een spannende tijd. Jouw toekomstperspectief wordt mogelijk onzeker door de coronacrisis; bouwbedrijven snijden tijdens een crisis vaak in het personeelsbestand en starters zijn in dat opzicht extra kwetsbaar. Building Heroes lanceert daarom de Construction Class of 2020, om ook in deze tijd samen met onze opdrachtgevers te investeren in jouw carrière!

In de Construction Class volg je een eenjarig verrijkingsprogramma waarbij je de kans krijgt om jezelf zowel op vakinhoud als op softskills te ontwikkelen. Je start als junior held op een vooraanstaand project en bouwt tegelijkertijd keihard aan je ontwikkeling, doordat je post-hbo-deelcertificaten behaald in het vakgebied waar jouw passie ligt.

20 oktober 2020 is de Construction Class of 2020 van start met de kick-off. Het komende jaar zullen we je maandelijks voorstellen aan de deelnemende talenten. Voor dit eerste artikel spreken we een drietal talenten die na de zomer zijn gestart. Alle drie in diverse functies, bij andere opdrachtgevers en op verschillende projecten.

Elise (22) is eind augustus gestart als Projectontwikkelaar bij Akor, een bouwbedrijf van origine met sinds enkele jaren een ontwikkelingstak. Samen met de Commercieel Directeur werkt ze aan diverse projecten die allen aandacht vereisen. Het ene project loopt richting een bouwaanvraag en de ander is nog in de initiatieffase. “Erg dynamisch, want voor elk project zijn andere handelingen van toepassing en daar dienen we continu in te schakelen.”

“Een nieuwe uitdaging is altijd spannend”, geeft Elise aan, “als je net student-af bent, wordt je leven compleet anders.” De persoonlijke begeleiding tijdens het ontwikkelingsprogramma en de mogelijkheid om je ervaringen in de Construction Class bespreekbaar te maken, wordt door Elise benoemd als een voordeel aan het programma.

Ook Aburrahman (30), begin september begonnen als Werkvoorbereider bij Heijmans Utiliteit, geeft aan het belangrijk te vinden nieuwe connecties te maken met gelijkgestemden: “Zo kunnen we elkaar voortdurend motiveren om het beste uit onszelf te halen.”

Abdurrahman is bezig met het project Spaarne Gasthuis in Hoofddorp. “Voor het project zijn wij bezig met de voorbereidingen met betrekking tot renoveren van de Kinderafdeling naar een Orthopedieafdeling. Een grote uitdaging, omdat de werkzaamheden tijdens de werktijden plaatsvinden.”

Waar Abdurrahman zich volledig bezighoudt met het project Spaarne Gasthuis en Elise aan diverse projecten werkt, start Vince (24) zijn ochtend met het verwerken van meerdere opdrachtbonnen die binnenkomen van bewoners of woonstichtingen. Zijn werk is erg uiteenlopend.

Vince is sinds eind augustus werkzaam bij Coen Hagedoorn, een specialist in renovatie en onderhoud. Hij is bezig met bouwkundige opnames van woningen, waarbij hij een stuk werkvoorbereiding op zich neemt, zoals het inkopen en inplannen van de tegelzetter, dakdekker of materialen. Hij zorgt ervoor dat woningen weer verhuurd kunnen gaan worden en dat de bewoners en opdrachtgevers tevreden zijn.

Abdurrahman geeft aan dat er veel in teamverband gewerkt wordt aan projecten, wat zorgt voor een optimale samenwerking. “Het fijne aan werken bij Heijmans vind ik de sfeer, de vriendelijke collega’s en de behulpzaamheid als je ergens niet uitkomt.” Ook Vince heeft het erg naar zijn zin: “Het werk is divers en geen dag is hetzelfde.” Elise heeft zich sinds dag één welkom gevoeld bij Akor: “Collega’s die aan mij vragen hoe het tot nu toe bevalt, antwoord ik met ‘Goed, maar het begint pas echt heel leuk te worden als je echt helemaal in een project zit en bepaalde doelen behaald’.”

Benieuwd wat de talenten het komende jaar doormaken?
Maandelijks houden wij jou op de hoogte houden over de talenten in de Construction Class of 2020. Dit doen we in samenwerking met Bouwwereld, het vakblad over de wereld achter bouwtechniek. Wil je meer weten over de Construction Class of 2020 of heb je vragen aan onze talenten, neem contact op met Isa Koopmanschap (06-81603786, isa@buildingheroes.nl) of lees hier meer!