Word de projectleider bouw van de toekomst!

Zie jij jezelf wel als projectleider werken? Dan wil je natuurlijk weten wat de taken en verantwoordelijkheden zijn, welk salaris een projectleider verdient en wat het toekomstperspectief is. We’ve got you! In deze vacature ‘projectleider bouw’ leggen we je alles kraakhelder uit.

Dit doet een projectleider bouw

Of het nu één of meerdere bouwprojecten zijn, als projectleider bouw stuur jij de boel aan. Je bereidt grote en kleine projecten tot in de puntjes voor en houdt de voortgang, oplevering én kwaliteit nauwlettend in de gaten. Soms voor woningbouwprojecten, maar ook utiliteitsbouw zoals scholen en kantoren. Daarbij stuur je het projectteam aan en fungeer je als schakel tussen interne en externe partijen. Denk aan leveranciers, planologen, gemeenten en architecten. Cijfers? Ook daar deins je niet voor terug. Zo maak je offertes op, bewaak je budgetten en controleer je of facturen worden betaald. En naast het gevarieerde takenpakket, ga je vanaf kantoor geregeld langs de verschillende projectlocaties. Lekker dynamisch dus!

Zo word jij een projectleider bouw

Ben je van nature een leider en is ‘pragmatisch’ je tweede naam? Heb jij een verregaand verantwoordelijkheidsgevoel en durf je moeilijke beslissingen te nemen? En gaat taken delegeren én communiceren met interne en externe stakeholders – zowel mondeling als schriftelijk – je goed af? Dan ben je geboren voor het vak! Het is een medior functie, dus naast deze soft skills zijn een afgeronde opleiding HBO Bouwkunde, solide branchekennis en soortgelijke werkzaamheden in de utiliteitsbouw een pré. En wist je trouwens dat je ook zelfstandig als freelance projectleider bouw aan de slag kunt? Aan jou de keus.

Werken op de mooiste projecten

Een bouwproject valt of staat met een goede projectleider bouw. Overigens niet te verwarren met een uitvoerder, die juist aanwezig is op locatie tijdens de bouwperiode. Als projectleider bouw werk je doorgaans aan de grotere opdrachten die veel voorbereiding vergen. Van enkele maanden tot zelfs jaren. Het gaat om de meest uiteenlopende projecten met elk hun eigen karakteristieken. Zo heb je bij renovatieprojecten veel contact met bewoners, werk je bij de woningbouw meer procesmatig (denk aan prefab) en vragen nieuwbouwprojecten om een geheel eigen voorbereidingstraject. En omdat niet elk bouwbedrijf over een projectleider bouw beschikt, werk je in deze functie vaak voor grote namen.

Dit zijn jouw benefits

Nu je weet wat de projectleider bouw voor taken heeft, ben je natuurlijk benieuwd welk salaris daarbij past. Spoiler: het netto salaris van een projectleider bouw is zeker niet mis. Je moet namelijk denken aan een brutoloon van € 4.500 tot € 7.000 per maand, afhankelijk van je ervaring en opdrachtgever. De opdrachtgever bepaalt uiteindelijk hoe de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden eruitzien.

Doorgroeien als projectleider bouw

Als projectleider bouw is geen dag hetzelfde. Dankzij de gevarieerde taken én de afwisseling tussen kantoor en projectlocaties, raak je in deze functie waarschijnlijk niet snel verveeld. Maar ook zijn er doorgroeimogelijkheden genoeg. Zo kun je denken aan functies als hoofd productie/realisatie, adjunct-directeur realisatie, technisch directeur of manager projecten.

Sluit jij je aan bij het thuishonk voor de helden?

Benieuwd naar meer details over de werkvoorbereider bouw vacature en welke werkvoorbereider rollen wij beschikbaar hebben? Bekijk de lijst hieronder of neem direct contact met ons op via info@buildingheroes.nl. Je gegevens achterlaten via onderstaand formulier kan ook. Dan bellen we jou!

Neem contact met ons op

    privacy statement gelezen*

    Vacatures Projectleider bouw