Kopblok Houthaven
Kopblok Houthaven

Het ‘Kopblok’ is een drukke bouwplaats in de Houthavens, wat ligt in het Noordelijke deel van de Amsterdamse Spaardammerbuurt. Al een aantal jaar wordt in de Houthavens gebouwd om het voormalig bedrijventerrein te transformeren naar een bijzondere woonbuurt.

Vaklieden lopen over en weer, verderop werken sterke mannen aan de opbouw van de steigers en voor het imposante gebouw zijn zojuist twee laders vol met geprefabriceerde bakstenenpilaren binnen gereden

Via Building Heroes werkt op dit project Taco, de projectorganisator. Hij laat trots de bouwplaats en het project zien. Een imposant project dat uit drie fases bestaat en vier delen: het Bruggebouw, Pleingebouw, Hofgebouw en het Kopgebouw. De bouw is gestart in februari 2016 en begint al aardig vorm te krijgen. Enthousiast wordt gewezen naar de fietstunnel van het Bruggebouw, deze is al duidelijk zichtbaar. Ook zitten er al rode gevelplaten tegen het eerste deel van het project, de bouw is nu volop bezig in fase twee.

Verschillende soorten woningen worden gerealiseerd. Van 2-kamerappertementen tot penthouses, lofts en zonnige kadewoningen. Allemaal met een inpandige parkeergarage en een uniek uitzicht. Het Kopgebouw waar op dit moment net de eerste palen de grond in gaan, wordt de eye catcher van het project. Dit komt onder andere door de reflecterende gouden tegels die worden gebruikt voor de buitengevel. Zover is het nog niet, maar Taco laat de tegels vol trots zien in de keet.

We lopen nog een rondje over de bouwplaats, de contouren van het nieuwe restaurant in het Kopgebouw zijn al te zien, de lift naar de achtste verdieping werkt en de trappen van de kaderwoningen zijn al geplaatst. Dit project loopt volgens planning en zal naar verwachting eind 2018 opgeleverd worden. En dan heeft de Houthavens er zeker weer een prachtig deel bij.