Piet Dekker
Piet Dekker
Piet Dekker, bedrijfsleider Bouw, Heilijgers

Piet Dekker, bedrijfsleider Bouw bij vastgoedbedrijf Heilijgers

‘Onze klanten waarderen onze Klantgericht Bouwen aanpak. Maar ook bínnen onze organisatie is klanttevredenheid belangrijk. In wezen is een medewerker namelijk je interne klant. Die wil je begrijpen, geven wat ze nodig hebben en zo een duurzame relatie opbouwen samen.

Verbinding zoeken, daar gaat het om. Als je elkaar goed aanvoelt, kun je elkaar ook goed aanvullen. Ons ontwikkel- en bouwbedrijf zitten in één gebouw en we lopen veel bij elkaar over de afdeling. Deuren staan open, we kennen elkaar goed, er is begrip voor de verschillen en ruimte voor ieders talent. We steunen elkaar maar durven ook uit te spreken waar het niet lekker loopt. Dan ga je samen rond de tafel en los je het op. Het draait om communicatie en verwachtingen.

We werken veel met elkaar samen, de onderlinge ‘klik’ tussen collega’s is belangrijk. Niet alleen talent, ook je persoonlijkheid doet ertoe. Daarom vinden we die verbinding zo essentieel. Het is één van onze vier hoofdthema’s.

Ook moet je openstaan voor verandering. De bouwwereld is enorm in beweging en wij willen onze klanten de beste oplossingen blijven bieden en ze helpen voldoen aan nieuwe richtlijnen. Verduurzamen en digitaliseren zijn dus twee vanzelfsprekende thema’s die veel aandacht krijgen.

Ons vierde thema is divers, want werken bij Heilijgers vraagt een flexibele houding en biedt grote diversiteit in projecten. Van ontwikkelen, bouwen en renoveren tot onderhoud en beheer. Je kunt je heel breed oriënteren.

Ook in de diepte is er veel ruimte om te groeien. Zelf ben ik als stagiair binnengekomen en werk er nu 25 jaar. Steeds werd ik gestimuleerd de volgende stap te zetten. Als bedrijfsleider vind ik het mooi om te zien hoe mensen zich hier ontwikkelen. Zelf dingen gaan regelen en aanpakken. Ze voelen dat er vertrouwen en vrijheid is om te ondernemen. Dat geeft een goed gevoel.

Misschien ben ik daar wel het meest trots op; dat je door mooie projecten te realiseren en steeds weer verbeteringen door te voeren, samen aan een gezond bedrijf bouwt. Dat je met elkaar ook écht iets opbouwt.’

Terug naar de vacaturepagina