Vacature IV-Infra

Ontwerper stalen en beweegbare kunstwerken

In het kort

Je bent een gedreven T-shaped Engineer die niet kan wachten de volgende stap in haar/zijn carrière te zetten en mee te denken over bijvoorbeeld de grootste zeesluizen ter wereld. Als geen ander geef jij richting aan het ontwerp in samenwerking met een integraal en divers team. Werken aan uitdagende en complexe projecten, vanaf de eerste studies tot en met het doorknippen van het lintje, waar jij en je team écht trots op kunnen zijn.

Jij wilt werken bij een toonaangevend ingenieursbureau dat al jaren in de top 10 van Nederland staat, waarin jij ook nog eens de vrijheid krijgt om zowel technisch de diepte in te gaan, als in de breedte te adviseren over de randen van je vakgebied heen. Je komt terecht in een dynamisch en hecht team waar jij en jouw collega’s de liefde voor en vak en de techniek delen.

Samen steken jullie de schouders onder een project en zijn jullie ontzettend trots op het eindresultaat. Alles wat jullie samen uitdenken, wordt ook daadwerkelijk uitgevoerd. Jij wilt niet alleen maar denken, maar je wilt vooral ook dóen en dat is in deze afwisselde job mogelijk!

Functie-eisen

Dit ben jij

Jij bent een T-shaped Infra Engineer; jij gaat zowel de diepte als de breedte in! Daarmee weet jij een vakkundig en integraal advies te geven aan je klant, maar kan jij ook de diepte in om complexe projecten tot een goed einde te brengen. Jij weet als geen ander Civiele Techniek en Werktuigbouwkunde bij elkaar te brengen. Daarnaast check je deze lijst af:

  • Je hebt een passie voor het vakgebied van beweegbare bruggen en sluizen
  • Minimaal afgeronde HTS Civiele Techniek / Werktuigbouw
  • Ervaring met het ontwerpen van stalen en beweegbare constructies
  • Klaar voor de volgende stap in jouw carrière
  • Communicatief vaardig, flexibel en analytisch
Dit ga jij doen

Jouw dag als ontwerper

Jij bent die T-Shaped Enigeer die wij zoeken!

Je werkt aan meerdere projecten tegelijk. Het zijn altijd projecten die te maken hebben met het ontwerpen en berekenen van vaste of beweegbare stalen bruggen of sluizen. De ene keer ben je betrokken bij het ontwerp van de sluisdeuren van een sluis in het buitenland, de andere keer ga je op pad voor de renovatie van een beweegbare brug in Nederland. Daarbij zet je je kennis in op het gebied van norm- en regelgeving, uitvoering, kosten, onderhoud en duurzaamheid. Dat maakt je werk veelzijdig en stelt je in staat een kei te worden op je vakgebied.

Je hebt een trekkersrol in het ontwerpproces en je geeft advies over de ontwerpkeuzes aan je de projectleider of de klant. Je werkt vrijwel altijd in teams, en afhankelijk van de grootte van het project stuur je daarbij modelleurs en constructeurs aan.

Omdat je werkt aan integrale projecten, werk je nauw samen met collega’s van andere sectoren, zoals beton, geotechniek, waterbouw en industriële automatisering.

“Wat ons betreft doen wij alleen maar uitdagende projecten! Soms moeten we een plank over een sloot ontwerpen, maar die bevindt zich dan in de binnenstad van Amsterdam, waardoor je rekening moet houden met tal van omgevingsfactoren, dat maakt een “klein” project direct een uitdagend project.” – ir. Pieter van Lierop, 2018

Aanbod

Dit krijg jij

  • Een goed salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring.
  • Sociale en flexibele werkomgeving binnen een deskundig en hecht team.
  • Uitdagende fulltime baan bij een multidisciplinair ingenieursbureau.
  • Werken in een platte organisatie, waar gewerkt wordt met flexibele werkwijzen en je altijd in contact bent met innovatieve en gedreven collega’s.
  • Ohja: elke twee jaar gaan we met de organisatie gezamenlijk naar het EK of het WK!

Jij krijgt hier een plek waar jij jouw liefde en passie voor techniek naar een hoger niveau tilt en samen met jouw team ook daadwerkelijk jullie projecten tot leven ziet komen.

Jouw nieuwe project

Project Dokbrug Vlissingen

Iv-Infra is druk bezig met het ontwerpen van een nieuwe beweegbare brug in de oude haven van Vlissingen. Hier komen alle disciplines bij elkaar.

Wij werken als team samen met de opdrachtgever en de architect om deze brug te realiseren. Als ontwerper ben je bezig om de stalen bovenbouw en de aandrijving verder vorm te geven en zorg je ervoor dat de brug straks de prestaties gaat leveren die de opdrachtever heeft gewenst.

Uitgelicht project

Spoorbrug Muiderberg SAAone

Over complexe projecten gesproken; IV- Infra heeft met een integraal constructieteam deze spoorboogbrug bestaande uit één enkele overspanning, gerealiseerd met minimale omgevingshinder. Deze is nu één van de grootste in heel Europa!

“Het mooie van werken bij Iv-Infra is dat er ruimte wordt gegeven om je tegelijkertijd zowel in de breedte als in de diepte te ontwikkelen. Daardoor kun uitgroeien tot een volwaardig connaisseur binnen je vakgebied.” (ir. Pieter van Lierop, 2018).

Groot, groter, grootst!

Grootste Zeesluis ter wereld

Ben jij straks de ontwerper van de stalen deuren van de grootste zeesluis ter wereld in IJmuiden?

“Wat het zo leuk maakt om hieraan te werken is de complexiteit van alle ontwerpaspecten die invloed hebben op het ontwerp. Een enorme puzzel, waarbij je met heel veel specialisten gezamenlijk aan werkt en elke dag weer bijleert.” (ir. Pieter van Lierop, 2018).

Hier wil jij werken

Aan de slag bij IV-Infra

Je gaat straks werken bij een ingenieursbureau dat al jaren tot de top 10 van Nederland behoort en ook nog eens internationaal actief is. Iv-Infra is een jonge, platte en open organisatie, waarin liefde voor techniek centraal staat tijdens het delen van ervaringen en kennis. Stuk voor stuk zijn al je collega’s echte techneuten die samen met jou en met veel enthousiasme, hard werken om tot mooie resultaten te komen. Hier komen Civiele Techniek en Werktuigbouw bij elkaar!

De gedeelde passie voor het vak is ook te merken aan inspirerende lunch lezingen, gegeven door interne collega’s. De divisie stalen en beweegbare kunstwerken heeft een unieke propositie in de internationale markt, waardoor onze projecten ook internationale aandacht krijgen. Dat is iets waar wij samen trots op kunnen zijn. Hier wil jij toch ook werken?!

Logo Iv Groep