Vacature IV-Infra

Ontwerper/Adviseur Waterbouwkundige Constructies

In het kort

Kan jij niet wachten om zeesluizen als die bij het Panamakanaal te ontwerpen? Geef jij als geen ander advies over kadeconstructies en dijkversterkingsprojecten? Dan ben jij de juiste aanvulling voor de sector waterbouw binnen Iv-Infra.

In het team Waterbouwkundige Constructies & Hydaulica ben jij als techneut op de beste plek om samen met een jong en divers team te werken aan multidisciplinaire waterbouwprojecten. Als ontwerper/adviseur ben je enerzijds veel bezig met het opstellen van berekeningen en het ontwerpen van nieuwe waterbouwkundige constructies. Anderzijds ben je als adviseur druk met het beoordelen en verbeteren van bestaande waterbouwkundige constructies zoals kademuren, steigers, afmeervoorzieningen, maar ook sluizen en harde waterkeringen.

Jij gaat werken bij een toonaangevend ingenieursbureau dat al jaren in de top 10 van Nederland staat. Je komt terecht in een dynamisch en hecht team waar je met jouw collega’s de liefde voor techniek deelt. Alles wat jullie samen uitdenken, wordt ook daadwerkelijk uitgevoerd. Jij wilt niet alleen maar denken, maar je wilt vooral ook dóen en dat is in deze afwisselende job mogelijk!

Functie-eisen

Dit ben jij

  • Je hebt een passie voor techniek en brengt qua kennis de nodige inhoudelijke bagage mee aan de projecttafel.
  • Minimaal afgeronde HTS Civiele Techniek/ Waterbouw.
  • 2-5 jaar werkervaring met het werkveld waterbouwkundige constructies en kennis van de (huidige) regel-en wetgeving.
  • Affiniteit met waterveiligheid.
  • Communicatief vaardig, accuraat en analytisch.
Jouw dag

Dit ga jij doen

Enerzijds ga je aan de slag met de beoordeling van waterbouwkundige constructies en anderzijds ben je bezig met het ontwerpen van nieuwe constructies. Je project begint vrijwel altijd met naar buiten gaan om de projectlocatie te bezoeken. Zo zie je meteen waarmee je aan de slag gaat!

In je adviserende rol ben je bezig met het beoordelen van diverse constructies naar de laatste wettelijke standaarden en eisen. Samen met inspecteurs stel je een inspectieplan op, om de juiste gegevens op tafel te krijgen en de uitgangspunten vast te stellen. Dit verwerk je in een rapport, stem je af binnen het projectteam en waar nodig met collega’s van andere sectoren binnen de organisatie. Uiteindelijk licht je het product toe bij de opdrachtgever.

Als ontwerper maak je geotechnische, hydraulische en constructieve berekeningen voor uiteenlopende waterbouwkundige projecten. Daarbij moeten de ontwerpen ook op tekeningen worden gezet, dus stuur jij, tevens, de tekenaars en werkvoorbereiders aan.

Doorgaans werk je aan meerdere projecten tegelijk wat je job uitdagend en veelzijdig houdt. Van dammen tot havenkades en van zeesluizen tot dijken. Zowel het maken van compleet nieuwe ontwerpen als het voorbereiden en realiseren van renovaties, maken jou razend enthousiast.

Aanbod

Dit krijg jij

  • Een goed salaris, afhankelijk van opleidingsniveau en ervaring.
  • Sociale en flexibele werkomgeving binnen een deskundig en hecht team.
  • Uitdagende fulltime baan bij een multidisciplinair ingenieursbureau.
  • Werken in een platte organisatie, waar je altijd in contact bent met innovatieve en gedreven collega’s.
  • Oh ja: elke twee jaar gaan we met de organisatie gezamenlijk naar het EK of het WK!

Jij krijgt hier een plek waar jij jouw liefde en passie voor techniek naar een hoger niveau tilt en samen met jouw team ook daadwerkelijk jullie projecten tot leven ziet komen.

Jouw nieuwe project

Project realisatie Maasvlakte 2

Iv-Infra is onderdeel van de MariTeam samenwerking en werkt op dit moment aan een vervolgopdracht bij de Maasvlakte. We zijn druk bezig met het ontwerpen en het realiseren van een nieuwe kadeconstructie op de Maasvlakte in opdracht van Havenbedrijf Rotterdam. Er moeten twee tijdelijke ligplaatsen worden gerealiseerd waar zelfs de grootste zeeschepen ter wereld ontvangen kunnen worden. Dit is echt een multidisciplinair project waar verschillende specialisten met plezier aan samenwerken.

“Veel samenwerken met verschillende specialisten binnen de organisatie maakt dat je elke dag bijleert en steeds nieuwe ervaringen op doet. Met elkaar vergroten we continue de kwaliteit van onze dienstverlening.” – ir. Ruud Nooij

Uitgelicht project

Toonaangevende projecten

Met het ontwerpen van de Panamasluizen zijn we volop in het nieuws gekomen en wij mogen ook onze naam binden aan de grootste zeesluis ter wereld in IJmuiden. Op dit moment worden de ontwerpen voor de nieuwe zeesluis bij Terneuzen opgesteld, waarna de realisatie volgt. Hier kan jij ook onderdeel van zijn!

Daarnaast heeft het dijkversterkingsproject KIS waarvoor wij een groot deel van de ontwerpen hebben opgesteld, in januari 2017 de Infra Tech innovatieprijs en de publieksprijs 2016 gekregen. Dat is een geweldig compliment en versterkt de onderlinge trots!

Type projecten

Elk project is anders

Je zult werken aan grote toonaangevende opdrachten, maar ook kleine en complexe projecten in gemeenten komen aan bod. Het ene moment werk je aan het ontwerp van een grote kademuur voor een havenbedrijf en het andere moment ben je bezig met het voorbereiden van een bestek voor het vervangen van een houten steiger of remmingwerk binnen een gemeente.

“De diversiteit van zowel het type opdracht als het werken voor verschillende opdrachtgevers, maakt deze job zo leuk en uitdagend.”– ir. Ruud Nooij

Hier wil jij werken

Aan de slag bij Iv-Infra

Je gaat werken bij een ingenieursbureau dat al jaren tot de top 10 van Nederland behoort en ook nog eens internationaal actief is. Iv-Infra is een jonge, platte en open organisatie, waarin passie voor techniek centraal staat tijdens het delen van ervaringen en kennis. Stuk voor stuk zijn je collega’s echte techneuten die samen met jou en met veel enthousiasme en hard werken tot mooie resultaten komen.

De gedeelde passie voor het vak is ook te merken aan inspirerende lunch lezingen, gegeven door interne collega’s. De divisie Iv-Infra heeft een unieke propositie in de internationale markt, waardoor onze projecten ook internationale aandacht krijgen. Dat is toch iets waar wij samen trots op kunnen zijn. Hier wil jij toch ook werken?!

Logo Iv Groep