THE HUMAN AGENDA

STEPHANIE SCHRIJVERS

Van consultant in de bouw naar junior projectmanager bij een bouwbedrijf. Het lijkt misschien wat gek, maar – onze voorheen ‘eigen’ – Stephanie Schrijvers maakte de overstap. Deze enthousiasteling raakte door haar werk bij Building Heroes zo gefascineerd door de bouw, dat ze er maar gewoon is gaan werken. Waarom ook niet?

Van 360° graden consultant naar kopersbegeleider

De interesse voor de bouw leefde al voordat Stephanie bij Building Heroes kwam werken. “Ik heb vanaf jongs af aan al veel interesse gehad in de bouw, maar nooit over nagedacht om in de sector te gaan werken. Ik weet nog wel dat mijn ouders een eigen huis gingen bouwen en dat ik heel Breda rondreed met mijn vader om mooie stenen uit te zoeken.” Dat ze de stap met haar commerciële achtergrond kon maken, had ze niet verwacht. Een nieuwe studie beginnen was voor Stephanie geen optie. “Ik dacht altijd dat ik met mijn studies niet zomaar de bouw in kon gaan. Door een verkorte opleiding bij de bouwacademie was het ineens wel mogelijk.”

Een familiebedrijf met hart voor de mensen

Ouwehand Bouwen & Ontwikkelen bood haar de mogelijkheid om aan de slag te gaan als kopersbegeleider. Via Building Heroes liepen er al een aantal sollicitaties bij andere bouwbedrijven. Maar een presentatie van adjunct-directeur Ruud Schapendonk wekte haar interesse voor dit familiebedrijf. “Ik zei toen tegen Willem: regel een gesprek voor me. Ik mocht gelijk langskomen en had al snel door dat dit bedrijf hart heeft voor hun mensen. Daar wil ik wel werken.” 

Als kopersbegeleider begeleidde Stephanie kopers tijdens het gehele bouwproces. “Je denkt mee in de verschillende opties en keuzes die zij kunnen maken.” Deze keuzes worden uitgewerkt, besteld en uiteindelijk overgedragen aan werkvoorbereiding en uitvoering. Inmiddels is ze binnen het bedrijf doorgegroeid naar junior projectmanager bij projectontwikkeling. Een regelfunctie waarbij commercie, techniek en projectmanagement samen komen. Erg leuk als je het Stephanie vraagt!

Meer samenwerken en innovatie

Volgens Stephanie ligt de grootste uitdaging in de bouwsector bij samenwerken. “Er wordt al veel samengewerkt met ketenpartners, maar dat zal nog meer moeten groeien om nog meer kwaliteit te kunnen bieden.” Ook innovatieve is volgens haar een punt van aandacht. Denk aan 3D prefab bouwen en nog meer standaardiseren. “Bied je te veel aan, dan ga je fouten maken. Wanneer je standaardiseert, gaat het werk een stuk sneller.”

Nog niet overal zijn ze even goed op weg. Maar volgens Stephanie is het ook aan de jonge starters om de oudere generatie hierin mee te nemen. Als ze een voorspelling mag doen, dan verwacht ze dat er straks hele huizen uit een 3D-printer komen rollen. “Er zijn geen metselaars of timmermannen meer nodig, wat schaarste op de arbeidsmarkt kan veroorzaken.”

Een goede werk-privébalans en collegialiteit

Een leuke functie hebben bij een tof bedrijf is een, maar de cultuur binnen het bedrijf is ook belangrijk. Gedij je goed binnen de bedrijfscultuur en word je blij van je collega’s en de sfeer? Bij Stephanie begint iedereen vroeg en gaat iedereen vroeg naar huis. “Voor mij is de werk-privébalans echt belangrijk. Ik ben ‘s avonds echt klaar en kan werk dan goed afsluiten.” Ook samenwerken, persoonlijke verbinding en collegialiteit zijn voor haar belangrijk. “Soms zijn collega’s ook vrienden die je buiten werk om zou zien. Vaak heb je dat in jonge teams, wat ik wel leuk vind.” Nu ze bij Ouwehand Bouwen & Ontwikkelen zit, merkt ze hoe mooi het is om samen hetzelfde doel na te streven en na te denken hoe je dat bereikt – iets wat in haar vorige baan ontbrak. “Ergens samen volledig voor gaan, daar krijg ik energie van.”

Stephanie Schrijvers
Junior projectmanager bij Ouwehand Bouwen & Ontwikkelen