THE HUMAN AGENDA

MARK PLAISIER

Vrolijk Leven is het nieuwe woningbouw ontwikkelbedrijf dat Mark heeft opgericht samen met Karel Vrolijk (algemeen directeur van Bouwbedrijf Vrolijk) en Lars Paantjens (Directeur Vrolijk Leven, voormalig directeur bij Sprangers Vastgoedontwikkeling). Vrolijk Leven gaat zich onderscheiden op gebied van “echt” duurzame en verantwoorde woningbouwontwikkelingen. Mark is ervan overtuigd dat het anders moet dan de manier waarop er op dit moment wordt gebouwd. Bouwen in en met hout zal hier, naar zijn mening, een belangrijke “gamechanger” in zijn.

Bouwbedrijf Vrolijk is met name actief in de utilitaire markten als logistiek, kantoren, hotels, theaters en bioscopen. Maar ook in de woningbouw zijn we steeds meer actief. Binnen het Bouwbedrijf heerst een echte can do-mentaliteit. Niet lullen, maar poetsen! En met dat motto is Vrolijk inmiddels een succesvol bedrijf van aanzienlijk formaat.

“Toen ik in de bouw ging werken had ik niet echt een droom, maar ik wilde wel commercieel het verschil maken door te focussen op klantbeleving en je product of dienst echt te verkopen en aantrekkelijk te maken. Ik dacht namelijk: als je echte waarde toevoegt en iets levert wat een klant echt wil, pas dan kun je er ook verantwoorde marges op maken. Want laten we eerlijk zijn, de verhouding wat risico’s en marge betreft in de aannemerij, is totaal uit balans.

Nu werk ik een tijdje met Vrolijk en de can do-mentaliteit geeft mij energie. We werken aan projecten waar we als team een verschil kunnen maken. Dit kan op elk vlak zijn; bijvoorbeeld in het ontwerp, denk aan uitstraling, functionaliteit en efficiëntie, maar ook prijs-kwaliteitverhouding of snelheid maar dus ook op het vlak van klantbeleving en hoe je een project presenteert en verpakt. Apple doet het dus waarom wij niet?

Uiteindelijk maken mensen het verschil. Een goed functionerend team waardeer ik dan ook enorm. Dat is wanneer teamleden zich niet alleen met hun eigen taak bemoeien, maar elkaar oprecht beter maken, elkaar advies geven en kennis delen, daar gaat het om. Vroeger was je als aannemer een echte techneut, maar nu wordt er ook van je verwacht dat je goed communiceert met je teamleden, partners en de klant en dat je meedenkt over je eigen grenzen heen. Alleen collega’s aannemen met een technische achtergrond, dat is inmiddels wel passé.”

“Al vanaf het begin van mijn carrière zie ik de strijd om specialisten en materialen toenemen. Los van dat specialisten als bijvoorbeeld metselaars steeds lastiger te krijgen zijn, worden de traditionele bouwmaterialen als cement en staal ook steeds schaarser. En toch blijft vrijwel de gehele branche vissen uit dezelfde vijver met als gevolg dat het traditionele bouwproces eerder verslechterd dan verbeterd. Ik ben ervan overtuigd dat industrialisering gebruik makend van andere materialen dit grotendeels op kan lossen. Door producten en samenstellingen daarvan zo te ontwerpen en geavanceerd te bewerken word je minder afhankelijk van de schaarse specialisten. Dit betekent niet dat er geen specialisten meer nodig zijn, zij worden alleen beter en verantwoorder ingezet op plaatsen waar zij echt nodig zijn. Bijkomend voordeel is dat we dit onder veel betere arbeidsomstandigheden kunnen doen dan nu in het traditionele bouwproces het geval is. Het is nu af en toe net oorlog wanneer je naar een bouwplaats kijkt: dus niet meer met z’n allen in de modder en het stof op de bouwplaats prutsen, maar gebouwen modulair of in grote elementen op locatie opbouwen. Iets wat volgens mij goed samengaat met de nodige beweging richting circulair bouwen.”

Mark Plaisier
Ontwikkelaar / Partner bij Vrolijk Leven