THE HUMAN AGENDA

MANOLI STAMATIADIS

Van crisis naar banenwalhalla

Toen Manoli in 2011 afstudeerde en de arbeidsmarkt betrad, zat de bouw in een crisistijd. “Ik moest toentertijd smeken om een baan.” De markt zat tijdelijk op slot, maar hij vond een baan in de ondergrondse infra. Nu is dat wel anders. “Ik heb twee uitersten meegemaakt. De banen liggen nu voor het oprapen.” Zijn keuze om terug te keren naar de bouw is nog steeds de juiste. Met keuze uit verschillende aanbiedingen heeft Manoli een bedrijf gekozen dat precies past.

De bouw anno nu

Maar dat is niet het enige punt van verandering. “Door de enorme vraag naar woningen zijn planningen ook krapper geworden. Alles moet snel, waardoor er minder focus op het voortraject ligt.” Op die manier is volgens Manoli het risico op fouten hoger. Aan de andere kant ziet hij de kwaliteit omhoog gaan. “Slimme snufjes en nieuwe technieken zorgen voor meer efficiëntie. De tijd dat je nog even snel iets kon dichtkitten, is echt voorbij.”

Liefde voor het vak

“Voor mij zijn flexibiliteit, persoonlijke groeimogelijkheden en de bedrijfscultuur belangrijk. Belangrijker dan het salaris.” Een onderdeel daarvan is voor Manoli de collegialiteit. “Dat je met elkaar kunt lachen, maar ook weet wanneer het tijd is om door te werken.” Hij vindt de bouw nog altijd interessant, omdat het zo veelzijdig is. Naast de technische kant, heb je ook veel contact met kopers en leveranciers. Manoli sluit af: “Als ik aan mijn kinderen kan laten zien dat hun papa heeft meegewerkt aan diverse mooie bouwprojecten, dan ben ik best trots.”

Manoli Stamatiadis
Werkvoorbereider bij Ter Steege Bouw