THE HUMAN AGENDA

LISANNE WERVERS & NIELS AKKERMANS

Lisanne Wervers en Niels Akkermans werken respectievelijk als HR Business Partner en Directeur Wonen bij Constructif. Constructif renoveert, verbouwt, transformeert, verduurzaamt en onderhoudt bestaand vastgoed voor zowel de woning- als de utiliteitsbouw. Een hele mond vol. Het karakter van de organisatie zit verscholen in de naam: constructief, opbouwend en dragend. Daar kunnen klanten, collega’s en partners iedere dag op bouwen!

“We geven iedereen graag een kans. Een cv zegt niet alles.”

Niels: “Naast bouwer zijn we ook dienstverlener. Los van gave en grote projecten, vinden wij bovenal het menselijke aspect belangrijk.” Lisanne vult aan: “We geven iedereen graag een kans. Een cv zegt niet alles. Het gaat voor ons echt om de persoon en het gevoel dat we daarbij hebben. Soms is het zo dat iemand vanuit een andere branche de juiste eigenschappen bezit voor voor een bepaalde functie. Zo werkt er nu een woonconsulent bij ons die eerst verloskundige was. Zij weet als geen ander hoe je op een goede manier met mensen omgaat. Die skill is echt nodig als je bij huurders over de vloer komt. Uiteindelijk gaat het erom dat iemand met plezier naar het werk komt.”

“We zien ook dat jonge professionals andere verwachtingen hebben als ze hier binnenstappen”, zegt Lisanne. “Denk aan een gaming room of speciaal ingerichte flexwerkplekken. Daar zijn we echt mee bezig, want we moeten hen aantrekken. Maar tegelijkertijd ook de oudere generatie aan ons blijven binden. Dat is best een uitdaging.” Niels vervolgt: “Wij hebben een sociaal DNA waarbij we niet alleen de klant, maar ook collega’s helpen en laten doorgroeien. We vinden een fijne onderlinge omgang net zo belangrijk als doorgroeimogelijkheden!”

“Ook duurzame samenwerkingen zijn essentieel”, vertelt Niels. “Het aanpakken en opknappen van complexen doen we zelfstandig maar we werken ook steeds vaker samen met collega bedrijven. Aangezien we allemaal hetzelfde belang hebben kunnen we kennis delen. We zien elkaar niet (meer) als concurrenten en daardoor gaan we allemaal harder vooruit.”  Lisanne sluit af: “In de huidige markt – waarin we de wind flink in de zeilen hebben – groeien we heel hard. De uitdaging zit ‘m echt in iedereen meekrijgen in onze manier van werken.”

Lisanne Wervers & Niels Akkermans
HR Business Partner & Directeur Wonen