THE HUMAN AGENDA

IVO VAN KOELEN

De wereld ligt deels op z’n gat door corona. Merken jullie daar veel van?

Ivo: “Eigenlijk loopt alles wel door zoals het moet. Ook de vertraging lijkt mee te vallen. Je ziet dat het in de bouw best goed mogelijk is om alles normaal door te laten gaan. De boel stilleggen kost ook een hoop geld.”

Werk je nu vanuit kantoor of huis?

“Ik werk vanaf maart thuis. Dat is nu bijna alweer normaal geworden. Er wordt gevraagd alleen voor noodzakelijke redenen naar kantoor te komen. We werken met een vrij hecht projectteam en zitten normaal gesproken altijd bij elkaar. Toch gaat het op afstand gewoon goed. Dat had ik eigenlijk niet verwacht.”

En, hoe gaat dat?

“We wonen met z’n vieren in een gemengd huis en iedereen studeert nog. Dat is leuk, maar ik heb nu wel de stap gemaakt om hier weg te gaan. Niet omdat ik het niet meer leuk vond hoor. Maar het vergt wel discipline om te blijven werken als iedereen van het zonnetje geniet.”

Vraagt het veel aanpassingsvermogen van jou?

“Zeker. En ook heel veel zelfstandigheid. De sociale controle van kantoor valt weg en je bent op jezelf aangewezen. Je bent zelf verantwoordelijk dat je op tijd start, je werk op orde hebt en het contact onderhoudt met collega’s en leveranciers.”

Welke uitdagingen voorzie je de komende jaren in de sector?

“Ik verwacht dat er op de middellange termijn nog wel een klap komt door corona. Je merkt dit in de bouw pas later. En dan vooral bij nieuwe projecten die nog in de aanbestedingsfase zitten. Daarnaast verwacht ik een hele grote stap in digitalisering. Neem bijvoorbeeld BIM. Meerdere betrokken partijen kunnen tegelijk werken in zo’n model. Dit wordt de komende jaren nog wel verder ontwikkeld.”

Vind je dit een mooie ontwikkeling?

“Absoluut. Ik ken de traditionele kant ook niet goed, want ik heb mijn studie pas twee jaar geleden afgerond. Tijdens mijn opleiding heb ik veel geleerd over modellen en digitalisering. Dat is echt iets wat de huidige generatie vanaf de start meekrijgt.”

Je zit in een branche met veel ervaren mensen die wat ouder zijn, hoe kijken zij naar deze ontwikkeling?

“Bij de oude garde zit veel kennis over de techniek van de bouw en je kunt veel van ze leren. Zij zijn juist weer heel positief over hoe de nieuwe generatie zo goed met software om kan gaan. Samen vormen we een goed team. Het vraagt wel een stukje aanpassingsvermogen, zeker voor degenen die al zo’n veertig jaar in de branche werken.”

Wat zie jij als een grote uitdaging voor de branche?

“De eisen voor de bouw zijn best hoog. Je moet bij de uitvoering dus heel goed opletten hoe je bouwt en heel zorgvuldig zijn. Bijvoorbeeld op het gebied van energieneutraal bouwen, moet je nadenken hoe je de isolatie aanbrengt. Vroeger werd er veel minder gelet op dingen als luchtdichting, terwijl dat nu een heel belangrijk thema is. Je moet dus echt de tijd nemen om het in een keer goed te doen.”

Welke thema’s zijn vandaag de dag belangrijk voor een bouwproject?

“Dan moet ik zeker ‘veiligheid’ noemen. Dit is iets wat je in de hele bouwsector op nummer 1 ziet staan. Los van dat dit de algemene standaarden zijn, wordt er echt op gehamerd om het zelf toe te passen in je dagelijkse werkzaamheden. Een goede zaak natuurlijk, want je wilt na een werkdag gewoon weer thuiskomen. ”

Zijn er bepaalde kwaliteiten die je nodig hebt om succesvol te zijn in de bouw?

“Jazeker. Proactiviteit wordt erg gewaardeerd heb ik gemerkt. Als je laat zien dat je leergierig bent en vooruit kunt kijken, dan werkt dat zeker in je voordeel.”

Welke stappen moet je denk je zetten om tot directeur op te klimmen?

“Nooit een uitdaging uit de weg gaan, scherp blijven en vooruit kijken. Hoe kom ik het beste van A naar B en wie heb ik daarvoor nodig? Het zal ook zeker een stukje collegialiteit zijn. Samenwerken is heel belangrijk en het werkt natuurlijk mee als je goed in het team ligt. Dan is de gunfactor ook hoger. Je moet in ieder geval niet denken dat het komt aanwaaien.”

Je moet dingen dus echt actief op je nemen om een verschil te maken?

“Ja, het is echt een kwestie van meedoen. Als je dingen links laat liggen en ervan wegloopt dan zie je dat er ook niks gebeurt. Dat is mij ook overkomen.”

En helpt het om niet te bescheiden te zijn?

“Mijn feedback is vaak dat ik vrij bescheiden ben: ‘Ivo vraagt heel vaak om bevestiging terwijl het al goed is’ krijg ik dan terug. Ik wil het graag nog even checken bij iemand met meer ervaring, maar nu heb ik wel geleerd dat je af en toe wat meer risico mag nemen. Dan zie je daarna wel wat er terugkomt. Je moet in jezelf geloven en erop vertrouwen dat je kwaliteit levert.”

Ben je jaloers op bepaalde kwaliteiten van de meer ervaren mensen in je omgeving?

“Ja, het gemak waarmee zij contact leggen met mensen. Ik zit regelmatig bij inkoopgesprekken en ik vind het altijd mooi om te zien hoe er eerst even een praatje gemaakt wordt om vervolgens tot de orde van de dag te komen. Hier leer ik veel van.”

Heb je een bepaalde droom die je wilt realiseren binnen de sector?

“Wat ik nu vooral merk als werkvoorbereider, is dat ik een heel tastbaar beroep heb. Je ziet meteen resultaat van de dingen die ik dagelijks doe. Nu vind ik het mooi om goed te bouwen, dus dat de projecten ook kwalitatief goed zijn. Het is fantastisch om te zien als het gebouw er uiteindelijk staat.”

Je staat aan het begin van je carrière, hoe zie jij jezelf over tien jaar?

“Als werkvoorbereider ben ik een van de laatste schakels in het proces. Het lijkt me leuk om meer richting het voortraject te gaan. Ik neem graag mijn kennis die ik al heb – en nog op ga doen – mee naar de voorkant zodat de plannen die er dan liggen een hogere kwaliteit krijgen.”

Zie je jezelf meer als specialist of meer als leider in de bouw?

“Goede vraag. De rol van specialist ligt dichter bij mij. Ik ben van mezelf echt een techneut en put daar veel energie uit. Maar op den duur denk ik dat ik een goede leider zou kunnen zijn. Dat zie ik dus ook als een logische stap.”

Moeten leiders van de toekomst veel specialistische kennis bezitten?

“Dat zou mooi zijn, maar ik weet niet of dat realistisch is. Veel leiders zijn goede leiders zonder alle technische kennis in huis te hebben. Ik denk dat je een goede combinatie moet hebben. Een relevante opleiding is wel echt een must. Je hebt altijd een fundament in een specialisme in de bouw nodig om als eindverantwoordelijke te begrijpen hoe alles in elkaar steekt.”

Ivo van Koelen
Building Talent & Junior Projectmanager bij Heilijgers

Had je toen je begon met werken bepaalde idealen, zoals het allemaal anders te willen doen?

“In zekere zin wel. Ik heb natuurlijk wel een bepaalde visie over de bouw ontwikkeld tijdens mijn studie. Maar ik merk nu ook dat je in een projectteam komt te werken en dat die al een bepaalde manier van werken hebben. Je komt er niet zo 1, 2, 3 tussen.”

Kan een vastgeroeste bedrijfscultuur je doen besluiten om weg te gaan?

“Ik kies wel bewust voor een bedrijf waar nieuwe technieken worden gebruikt. Op een gegeven moment verwacht ik een tweedeling in de bouw: een gedigitaliseerde tak en een traditionele tak. Beide doen waar ze goed in zijn, maar op een andere manier. Zelf sluit ik me graag aan bij de moderne variant, want ik zie echt de meerwaarde van het toepassen van nieuwe technieken en systemen. Het maakt het werk een stuk makkelijker en de kwaliteit gaat omhoog.”

Merk je veel cultuurverschillen tussen bedrijven?

“De cultuur bij veel bedrijven in de bouw is vergelijkbaar. Misschien ook omdat het een klein wereldje is. Je komt links en rechts dezelfde mensen tegen, het is echt een ons-kent-ons-wereldje.”

Je hebt een rustige energie. Wat doet dat met de mensen om jou heen?

“Als je rust geeft, krijg je rust terug. Ik ben geen gejaagd type, ook niet als het aankomt op mijn carrière. Ik blijf gewoon mezelf en dan komt de rest vanzelf.”

Waar ben je het meest trots op?

“Mijn eigen zelfstandigheid. Zeker nu in de thuiswerksituatie, dat ik toch iedere dag weer aan de slag ga zonder dat er iemand naast me zit. Ik moet zelf de vragen stellen en de juiste mensen betrekken als ik ergens mee zit. Op zich zit die zelfstandigheid ook wel in me. Zo heb ik ook op de middelbare school hard moeten werken om mezelf er doorheen te loodsen. Het is echt een drive om zelf aan de slag te gaan en dingen aan te pakken.”

Is er iets waar je niet zonder kunt om je werk goed uit te kunnen voeren?

“Een setje extra schermen. Ik werk nu bijvoorbeeld ook met drie schermen thuis. Om puur wat mailtjes te beantwoorden is mijn laptop prima, maar zodra ik digitaal moet gaan tekenen of met planningen aan de slag ga, komen de extra beeldschermen goed van pas. Ik zou niet meer zonder kunnen!”

En even los van het praktische?

“Dan zijn dat toch wel de mensen die om me heen staan. Mijn directe projectteam. Het is gewoon heel belangrijk om een klik te hebben, ook op privévlak. Als thuiswerken de norm zou zijn en ik nooit iemand heb om mee te sparren, dan wordt het wel erg saai.”

Wat zeggen anderen over jou? Waar ben je goed in?

“Ik ben altijd vrij rustig in mijn aanpak en heb heel veel geduld. Uit een persoonlijkheidstest kwam naar voren dat ik ‘blauw’ ben. Ik had wel verwacht dat ik de laatste twee jaar wat ‘roder’ zou worden, dus meer gaan leiden. Maar ik krijg steeds terug dat mensen die blauwe kant juist als heel prettig ervaren. Uiteindelijk krijg ik daarmee ook gedaan wat ik gedaan moet krijgen.”

Dat leiderschap kun je dus ook prima binnen het blauwe profiel op je nemen?

“Zeker. Kijk, ik blijf dicht bij mezelf. Ik ben wie ik ben en het is ook goed om te weten wie je bent. Die persoonlijkheidstest heeft me dat laten zien. Dat is het mooie van zo’n traineeprogramma en dat Building Heroes daar veel tijd aan besteed. Ik snap nu waarom ik functioneer zoals ik functioneer. Het is heel waardevol om dat te begrijpen.”

Hoe is het contact met andere trainees?

“Het contact met andere trainees tijdens trainingen is ontzettend fijn. Het zijn mensen die de neus dezelfde kant op hebben staan en ongeveer dezelfde leeftijd hebben. Het contact met mede-trainees is dus heel makkelijk. Zo hoor ik ook verhalen hoe zij het op hun werkplek hebben.”

Is dat contact anders dan met je ‘echte’ collega’s?

“Ja, dat voelt echt anders. Dat heeft met name te maken met het feit dat de mensen van mijn projectteam een andere leeftijd hebben. Mijn jongste directe collega is in de dertig, terwijl de trainees allemaal mensen van rond de twintig zijn.”

Denk je dat een goede klik belangrijk is voor een goede samenwerking?

“Als je in de basis niet kunt opschieten met collega’s, dan wordt samenwerken heel lastig. Tenzij iedereen zich puur professioneel opstelt en het persoonlijke aspect daarbuiten kan houden. Maar ik denk niet dat mensen daar goed in zijn. We blijven toch emotionele wezens.”

Wat zie jij echt als iets van deze tijd in de manier van werken?

“Flexibiliteit is erg belangrijk, maar dat is denk ik wel iets van onze generatie. Zelf ben ik ook niet per se fan van vaste werktijden. Ik ben een voorstander van je werk goed doen en als je daar een keer een uur meer of minder aan besteedt dan zou dat geen probleem moeten zijn. Het hoeft van mij allemaal niet zo afgekaderd. Toch zie je in de bouw dat vaste tijden de norm zijn. Je werkt meestal in een projectteam, dus dan is het praktisch als iedereen tussen bepaalde tijden aan het werk en bereikbaar is. ”

Onze visie: de bouw samen beter maken. Hoe kijk jij daar tegenaan?

“Er is op veel vlakken nog verbetering mogelijk. Met innovaties en nieuwe systemen kan het werk een stuk gemakkelijker worden. We kunnen ook nog veel beter met elkaar samenwerken.”

Wat maakt een bedrijf voor jou interessant?

“Ik kijk altijd naar bedrijven die toffe projecten realiseren en wat ze zichtbaar presteren. Het type projecten geeft namelijk enigszins een beeld van wat het bedrijf doet en maakt. Aan de andere kant blijft het moeilijk peilen hoe het er ergens intern aan toe gaat. Mede daarom ben ik begonnen bij de Construction University, ik wist niet meteen bij welke organisatie ik wilde starten.”

Hoe kies je volgens jou een bedrijf dat bij je past?

“Natuurlijk wil je kijken of de cultuur matcht, maar het is best lastig om precies te weten wat past als je nog volop aan het ontwikkelen bent. Daarnaast wil je gewoon graag snel een baan als je bent afgestudeerd. Ik ben dus heel blij dat ik voor het Construction University-traject gekozen heb. Zo krijg je een goed beeld welk bedrijf goed of minder goed aansluit bij jou als persoon.”

Zet jij je nog in als ambassadeur van de bouwsector?

“Ik laat het tastbare stuk van mijn werk soms wel aan anderen zien. Dan kom ik met een plaatje aanzetten bij mijn vrienden of ouders om een beeld te geven van waar ik mee bezig ben. Dat vinden ze altijd heel gaaf.”

Moeten we er misschien nog meer reclame voor maken?

“Dat doen jullie bij Building Heroes al zo goed! Verder zie je dit weinig gebeuren in de bouw, wat eigenlijk gek is want er zijn altijd wel goede mensen nodig. Dus ja: meer reclame maken lijkt me een goed idee.”