Swen (43) is een werkvoorbereider die begonnen is met timmeren naast zijn studie. Na het afronden van zijn opleiding startte hij als calculator en is doorgegroeid naar waar hij nu staat. Zijn kracht ligt in het leggen van verbintenissen en het inzien dat je samen sterker staat. Hij gaat voor de verbinding tussen mensen.

‘Onderdeel zijn van een samenwerkend team en goedlopend bouwproject is ontzettend gaaf,’ vertelt Swen. ‘Ik werk graag aan de wat kleinere projecten, waar wordt samengewerkt met vertrouwen, goede onderlinge contacten en waar een fijne sfeer in de keet is.’ Swen werkt bij een van onze duurzame opdrachtgevers, waar vaste en wederkerige relaties belangrijk zijn. ‘We vertrouwen elkaar. Het is samen bouwen in plaats van tegen elkaar.’ Hij haalt het meeste plezier uit zijn werk door goed samen te werken, kijkend naar het teambelang. ‘Van alleen werken word ik ongelukkig.’ Het is dan ook niet vreemd dat het mooiste project waar hij de afgelopen jaren aan heeft gewerkt het Scheepvaartmuseum in Amsterdam is. ‘Een unieke locatie, waarbij zelfs de keet op een unieke plek stond. Maar het allerbelangrijkste bij dit project was dat iedereen goed samenwerkte, zelf heb ik heel nauw samengewerkt met de opdrachtgever en de architect.’

De toekomst

De toekomst van de bouw ziet hij duurzamer. ‘Er zal meer gewerkt worden met geprefabriceerde onderdelen. Minder belastend voor de werknemers en minder weersafhankelijk.’ Ook ziet Swen dat steeds meer projecten digitaal en 3D gaan. ´Daardoor nemen de faalkosten af maar sommige dingen zullen altijd via papier blijven gaan,’ zegt hij er grijnzend achteraan.