Q: Hoe zorg je ervoor dat je ondanks het thuiswerken, kids & de vele belletjes, toch mooie dingen kunt realiseren?

A: Met twee jonge kids van 4 en 8 en een vrouw die werkt wordt onze creativiteit wel op de proef gesteld. Ik werk nu alle dagen – behalve de woensdag – vanuit mijn geïmproviseerde kantoor op zolder (mijn werkkamer is helaas gesneuveld toen we onze 2e zoon kregen). Woensdag is papadag en speel ik meteen leraar terwijl ik ook de jongste bezig probeer te houden. Werkgerelateerde dingen doen op deze dag is een kansloze missie, maar op alle andere dagen is papa boven aan het werk – dat weten de kids ook. Ik ben dan echt volledig gefocust en kan mijn werkzaamheden ook prima uitvoeren vanuit huis. Het is heel veel bellen en overleggen, maar overkoepelend is het vooral werken aan de dingen en projecten waar je nu echt het verschil kunt maken. Een voorbeeld hiervan is onze recruitment marketing systemen, waar we nu versneld op inzetten. We kijken nu extra goed waar Building Heroes en de consultants het meest mee geholpen zijn.

#alleheldenbedankt

De oplettende lezer ziet #alleheldenbedankt in de afbeelding staan. Een kleine verwijzing naar onze campagne waarin we alle helden bedanken en iedereen oproepen om zijn/haar held kenbaar te maken. Door het bestellen van een echte heldenpin. Heb jij ‘m al? Bestel ‘m hier.

Q: Waar loop je nu enorm tegen aan?

A: We zetten allemaal ons beste beentje voor om het maximale eruit te halen, maar daarmee duw ik mezelf soms in een spagaat. Ik prop soms te veel in een week, omdat ik vind dat het belangrijk is en het bedrijf dat nu nodig heeft. Zeker in mijn rol als Data & Intelligence Manager moeten de processen en procedures helemaal kloppend zijn en functioneren. Ik test, check en dubbelcheck. Dit kost altijd veel tijd, maar probeer ik nu toch sneller te doen. Ik vind het een worsteling dat ik voor mezelf soms een verwachting schep die ik niet helemaal waar kan maken. Puur omdat ik vanuit een soort overlevingsmodus en trots dat beetje extra wil doen voor het bedrijf.

Q: Hoe ontspan je tijdens of na het werken?

A: Je hebt natuurlijk iets meer ritme als je naar kantoor gaat, nu loopt werk en privé meer in elkaar over. Soms ga je net te lang door en is er niemand die even roept ‘hey Steef, moet je niet naar huis?’. Gelukkig krijgen we vanuit Building Heroes trainingen om hiermee om te gaan. Ik ga wel graag een rondje hardlopen na werk of als pauze. Ik begin vaak wat vroeger en ren vanuit m’n huis zo richting de Maas. Dan kom ik na een uur herboren terug en vol energie om weer te knallen! Daarnaast hoef ik nu niet in de file te staan en eet ik iedere avond gezellig samen met het gezin. Dat is voor mij uniek en geeft me veel ontspanning.

Q: Als je één ding moet noemen wat je nu het meeste mist, wat is dat dan?

A: Poeh, dat is toch wel een lijstje hoor. Ik mis de Rotterdamse lunches enorm. Lekker met mekaar eten onder het genot van een sterk verhaal en een goede grap. Ik ben bij Building Heroes gestart om met een trots, gezellig en energiek team samen te winnen. Op m’n zolderkamertje zie ik niemand fysiek en dat vind ik wel heel jammer. En je het zou het bijna niet geloven, maar ik mis mijn kantoortje op vier wielen (lees: auto). Even een uur in m’n eigen wereld op de weg, muziekje aan en aandacht voor wat de dag me gaat brengen of wat er is gebeurd. Normaliter ben ik een rondreizend circus en ga ik langs bij de verschillende locaties om alle collega’s te zien en bij te praten. Die verbinding met mensen is nu digitaal. Het is mooi om te zien hoe we supersnel omgeschakeld zijn hoewel ik echt van ‘digital first’ ben, heb ik ons thuishonk graag analoog.