Onze Bouwhelden | Samen sta je altijd sterker

Samen sta je altijd sterker

Recruitment en consultancy, twee dingen waar Kars Luijerink absoluut niets voor voelde. Tot Building Heroes een jaar geleden zijn pad kruiste. Zijn laatste studiejaar rondde deze nuchtere Brabander in de avonduren af, want overdag ging hij aan de slag als consultant infra voor de vestiging in Breda. Hier staat in plaats van haantjesgedrag de humane factor op één. En dat is precies waar Kars voor zwichtte.

Anders dan anders

Iedereen kent ze. De clichés van recruitment en consultancy als cowboy-wereld waarin het vooral draait om individuele winst. Maar dat is lang niet altijd het geval. “Mijn gevoel bij Building Heroes was meteen goed. De manier waarop processen aangevlogen worden, de open werkcultuur waar iedereen elkaar helpt en het jonge team dat echt voelt als familie.” Starter Kars heeft naar eigen zeggen niet veel referentiemateriaal, maar feedback en verhalen van anderen bevestigen zijn ervaring keer op keer. “Onze aanpak is persoonlijk en relaxt. En een transparante manier van communiceren draagt daar zeker aan bij. Ik heb bij Building Heroes een manier van werken gevonden die echt bij mijn past.”

De personal touch

De wereld waarin Kars werkt gaat snel. Heel snel. Daarnaast is de concurrentie moordend en zijn veel bedrijven te druk om hem te woord te staan. En dus moet je opvallen. “In onze digitale wereld zijn veel meetings online. Toch vind ik als mensenmens het persoonlijke aspect van mijn werk belangrijk. Gewoon een gesprek aangaan zonder dat er direct wat achter zit. Tijdens een fysieke kop koffie gaat die klik eigenlijk vanzelf.” Een oprechte connectie is belangrijk. Want als puntje bij paaltje komt, maken de mensen een bedrijf. Of hoe hij het zelf mooi zegt: “je werkt met de ‘vent’, niet met de ‘tent’”.

Winnen doe je niet alleen

Waardering is waar Kars het allemaal voor doet. “De meeste voldoening haal ik uit het bedankje van de kandidaat.” Maar naast intensief contact met kandidaten en klantpartners is verbinding zoeken met collega’s net zo belangrijk. “Dat schouderklopje of leermomentje vind ik fijn.” Collega’s zijn voor hem een bron van inspiratie en gezien iedereen eigen kwaliteiten of verbeterpunten heeft, leer je van elkaar. “Twee kunnen meer dan één. Openstaan voor samenwerken en de energie die daarbij vrijkomt laten je als individu groeien. Want laten we eerlijk zijn, een overwinning in je eentje vieren daar wordt niemand blij van. Samen sta je altijd sterker.”