Q: Hoe zorg jij met het thuiswerken voor een weekend/week balans?

A: “Om heel eerlijk te zijn: daar ben ik heel slecht in. Ik heb geen juiste balans. Sinds ik thuiswerk, werk ik te veel. Ik probeer daar wel verandering in te brengen. Hoe ik dat doe? Dat is eigenlijk heel simpel. Laptop wegleggen en niet meer pakken. Ik probeer voor mezelf nu een bepaalde eindtijd in te stellen. Maar ik vind het lastig, ik denk dat de één daar beter in is dan de ander. Vooral in het weekend denk ik vaak: nog even dat profiel uitwerken, of iemand voorstellen. Ook administratie loggen doe ik vaak op vrijdagavond of bijvoorbeeld zondagochtend wanneer ik toch al vroeg wakker ben. Dan denk ik: ik pak dat nu even op dan begin ik de week weer op nul. Alleen is het de week erna precies hetzelfde.”

Q: Welke Building Hero staat voor jou momenteel in de spotlight?

A: “Er schieten twee mensen bij mij naar binnen. Als het gaat om iemand bedanken, dan denk ik gelijk aan Patrick (Candidate Lead bij Building Heroes). Ik draai nog niet zo super lang mee, waardoor sommige dingen nog nieuw voor mij zijn. Patrick begeleid mij daar helemaal in. Hij neemt er de tijd voor. Daardoor leer ik het echt goed. Aan de andere kant denk ik ook aan Bart. Hij is net gestart en komt gelijk in deze bijzondere periode terecht. Dat is niet makkelijk en duurt het langer voordat je er lekker in komt.”

Q: De markt verandert snel van een kandidaat gerichte markt naar een klantgerichte markt. Wat doet dat met je?

A: “Ik vind de kanteling eigenlijk wel fijn. Hiervoor had je zoveel vacatures, de vraag van klanten bleef maar binnenkomen. Dan raak je de focus wel eens kwijt en kan je de belofte aan de klant niet altijd waar maken. Doordat er nu minder vraag is, kan je gerichter op zoek, is het contact intensiever en ontstaat er een bepaalde focus. Ik heb meer tijd om de klant écht te helpen. Neem bijvoorbeeld de hot vacatures, onderdeel van The Big Five*. We hebben hier al vier van kunnen invullen. Ook de twee die nog open staan, zullen snel vervuld zijn. Je kan je belofte echt waarmaken in deze tijd.”

*The Big Five: elke week geven we vijf hot vacatures extra (online) aandacht.

Q: Welke van onze waarden zet jij het meeste in?

A: “Echtheid. Oprechte interesse, daar sta ik voor. Zowel het tonen van oprechte interesse in mensen als interesse in de bouwbranche. Ik volg veel bouwberichten. Natuurlijk ook voor de business, maar ik ben ook écht geïnteresseerd. Ik vind niet alleen onze job mooi, maar ik vind ook het hele gebeuren eromheen super interessant, zoals de waarde van de sector en hoe alles in zijn werk gaat.”

#alleheldenbedankt

De oplettende lezer ziet #alleheldenbedankt in de afbeelding staan. Een kleine verwijzing naar onze campagne waarin we alle helden bedanken en iedereen oproepen om zijn/haar held kenbaar te maken. Door het bestellen van een echte heldenpin. Heb jij ‘m al? Bestel ‘m hier.