Building hero

Strategisch “schaken” op beleidsniveau, dat is wat Rozmeens hart sneller doet kloppen. Na verschillende rollen binnen corporate en het recruitementvak kwam deze creatieve strateeg de woningcorporatiesector op het spoor. Het was haar direct duidelijk dat dit de toekomst is. Tegenwoordig vormt Rozmeen bij Building Heroes de schakel tussen corporaties en de kersverse faculteit van de Construction University: Woningcorporatie. Dat loopt op rolletjes, want na slechts een half jaar zijn er al twaalf plekken gerealiseerd. En dit is pas het begin.

Woningcorporaties zijn een belangrijk onderdeel van de complete bouwstroom. Hun hoofddoel? Betaalbare, duurzame en kwalitatieve woningen verzorgen voor mensen met een kleine portemonnee. “Waar de aannemerij snel, commercieel en sexy is, bevinden corporaties zich aan de andere kant van het spectrum. Geen winstoogmerk en voornamelijk werkzaam in de sociale sector.” Maar met het stoffige imago moet het volgens Rozmeen voor eens en altijd klaar zijn. “Het is absoluut waar dat er bij corporaties lange tijd sprake was van leegloop en vergrijzing. Toch hebben veel grote spelers middels reorganisaties en andere profielen het tij weten te keren.” De afgelopen jaren stonden in het teken van vernieuwing. “Community centres, flexwerkplekken en opleidingsbudgetten zijn de norm. Om over standaard 36-urige werkweken nog maar te zwijgen.” Daarnaast is de maatschappelijke bijdrage van corporaties een absolute meerwaarde. “De krapte op de woningmarkt gaat iedereen aan het hart. Maar in plaats van enkel toekijken, ben je in deze bijzondere branche dus echt onderdeel van de oplossing.”

De hoge woningnood vraagt om verandering. En snel. Want om te zorgen dat iedereen straks een dak boven z’n hoofd heeft, moeten er de komende jaren flink wat huizen bijgebouwd worden. “Precies daarom is conceptueel bouwen zo interessant. De ontwerpfase is al klaar en de woningen voldoen aan alle prestatie- én duurzaamheidseisen. Het enige wat woningcorporaties rest is kiezen wat de aannemer moet bouwen.” Zie het als een catalogus met veel verschillende types en opties. “De modellen bestaan al, maar veel details zijn variabel.” Rozmeen ziet deze methode als het ontbrekende puzzelstukje dat nodig is om sneller woningen te bouwen en op te leveren. Om zo’n grootschalige verandering in gang te zetten moet je vastgeroeste denkbeelden losweken en ruimte bieden aan frisse blikken. “Dat is waarom starters zo’n belangrijke rol spelen in dit proces. De mindset van deze nieuwe generatie is zo compleet anders. Ze willen verschil maken en focussen daarom veel meer op de wereld, ontwikkeling en duurzaamheid.”

‘‘Alleen samen kunnen we woningcorporaties naar een hoger plan tillen’’

Het moge duidelijk zijn: de corporatiesector is volop in beweging en gaat voor impact. Maar dat kan niet niet zonder bevlogen jonge talenten. “Met de onlangs opgerichte Construction University Woningcorporatie – dat zich focust op conceptueel bouwen – springt Building Heroes in dat gat en openen we deuren voor zowel starters als corporaties.” En Rozmeen merkt nu al dat het zich verspreidt als een olievlek. “Als er eenmaal een paar om zijn, gaat het balletje vanzelf rollen. Dat is fantastisch, want alleen samen kunnen we woningcorporaties naar een hoger plan tillen.” Voor al deze nieuwe voornemens zijn nieuwe mensen nodig. Mensen die het verschil willen, en nu dus ook kunnen maken. “De positie waarin starters zich binnen woningcorporaties bevinden is uniek. Ze denken strategisch mee en mogen soms zelfs plaatsnemen aan de bestuurstafel. Daarnaast worden ze gevraagd actief hun visie te delen. Sterker nog, dat wordt van ze verwacht.”