Q: Wat doet deze Corona-periode met jou als mens en als Manager Ontwikkeling bij Eigen Haard?

 A: Voor heel veel mensen is dit natuurlijk een verschrikkelijke situatie. Je ziet ineens hoe kwetsbaar de wereld en de samenleving kan zijn. In mijn directe omgeving heb ik niemand die qua gezondheid getroffen is door het virus en daar prijs ik mezelf gelukkig mee. Op werkgebied is er wel het een en ander veranderd. Sinds de maatregelen ben ik fulltime thuis aan het werk en dat is allemaal nieuw. Ondanks dat ik geen face-to-face contact heb met mijn collega’s ben ik continu bezig met hoe iedereen erin zit en of ze iets nodig hebben. De één heeft kids en de ander kan prima thuiswerken, maar al met al heb ik een zelfstandige groep mensen die ik niet dagelijks instructies hoef te geven. Het loopt in principe allemaal door, alleen merk je toch dat de meerwaarde van menselijk contact echt heel groot is.

Q: Wat mis je totaal niet nu je thuis zit te werken?

A: Daar vraag je me wat. Mijn reistijd naar kantoor is maar 5 minuten, dus dat zal het niet zijn. De lunch op kantoor is altijd top geregeld, daar hoor je me dus ook niet over. Ik zou zo kunnen opnoemen wat ik wél mis, zoals de werk-privé balans of het persoonlijke contact met collega’s en partijen waar we mee samenwerken. Het komt er eigenlijk op neer dat ik heel blij was met de situatie zoals die voorheen was. Ik hoop dan ook dat we naar een periode toe kunnen waarin de regels weer versoepeld worden.

Q: Is deze periode wat jou betreft een bedreiging of juist een kans?

A: Dat vind ik lastig te zeggen. De situatie is nog nieuw en we weten niet waar het heen gaat, maar voor Eigen Haard zie ik nu geen grote bedreigingen. Er is slechts een beperkte vertraging in de bouw van nieuwbouwprojecten en ook het ontwikkelproces draait nog op volle toeren. Het werk ligt zeker niet stil. Daarnaast zijn we als woningcorporatie voor een groot deel afhankelijk van huurinkomsten. Ik verwacht niet dat hier op grote schaal betalingsachterstanden gaan ontstaan. Qua kansen denk ik meer aan een eventuele stabilisatie van de bouwmarkt wat de hoge bouwkosten zou kunnen verlagen. Ook zou het kunnen dat commerciële partijen hun investeringskracht verliezen en dat daarmee de concurrentie op de sociale huurwoningmarkt minder wordt. Maar het blijft koffiedik kijken.

Q: Wat weet je in de huidige tijd juist te waarderen?

 A: Ik zie dat iedereen in het team bewust bezig is met elkaar en hoe anderen zich voelen. Het teamgevoel wordt hierdoor ineens nog duidelijker merkbaar. Zo worden er via Microsoft Teams donderdagmiddagborrels opgezet en andere activiteiten geïnitieerd om contact met elkaar te zoeken. Dat vind ik wel heel leuk om te zien. Daarnaast vind ik het bijzonder hoe flexibel iedereen is. Het is een grote stap om thuis te werken en er wordt veel van iedereen gevraagd. En toch lijkt iedereen naadloos over te gaan in een nieuwe werkelijkheid.

#ALLEHELDENBEDANKT

De oplettende lezer ziet #alleheldenbedankt in de afbeelding staan. Een kleine verwijzing naar onze campagne waarin we alle helden bedanken en iedereen oproepen om zijn/haar held kenbaar te maken. Door het bestellen van een echte heldenpin. Heb jij ‘m al? Bestel ‘m hier.