Onze Bouwhelden | Pepijn Reesink

Pepijn Reesink

Pepijn Reesink

Sinds maart van dit jaar is Pepijn Reeskink actief als werkvoorbereider bij de afdeling bouwservices van Lokhorst Bouw & Ontwikkeling. Als ‘groentje’ in de bouw vond hij het de eerste maanden niet makkelijk zijn draai te vinden. “De manier van communiceren, afspraken maken en het wegwijs maken binnen de processen en systemen van een bouwbedrijf zijn elementen die tijd nodig hebben om onder de knie te krijgen. Ik merk dat dit naar mate ik ervaringen rijker ben en ook door goede begeleiding steeds beter gaat en er meer automatismen komen in mijn dagelijkse werkzaamheden.”

Toch heeft Reesink in die paar maanden al heel wat bereikt. Eind oktober heeft hij een uitbreiding van een kantorenpand in Amsterdam opgeleverd. Een project waarbij los van de traditionele taken Lokhorst ook een ontwerpende functie heeft gehad.

Missie:
“Mijn missie is om gedurende mijn loopbaan te blijven ontwikkelen en mijn steentje bij te dragen aan innovatie en duurzaam bouwen. Ik vind ontwikkeling belangrijk en dit staat in direct verband met innovatie en duurzaamheid. Uiteindelijk wil ik een leidinggevende functie vervullen binnen een vooruitstrevend, innovatief en gezond bedrijf.”

Hoe denk jij de bouwwereld te gaan veranderen?
“Door bedrijf breed een meer klantgerichte aanpak te realiseren. Dit begint bij de timmerlieden die een klantgerichte aanpak hanteren. De klant moet centraal staan, niet tijd of geld. Daarnaast loop ik tegen de gunfactor aan. Bij een gezonde verstandshouding willen partners net een stapje extra voor elkaar doen. Ik vind dat dit tot stand gebracht kan worden door een transparante en open samenwerking. Ik wil dit realiseren door eerst op de werkvloer te kijken wat er beter kan en welke stappen daarvoor gezet moeten worden. Uiteindelijk wil ik vanuit een leidinggevende functie een grotere invloed uitoefenen en mijn steentje bijdragen.”

*Pepijn is samen met 35 andere jonge bouwtalenten opgenomen in een artikel van Cobouw: ’36 talenten onder de 36 jaar’. Bekijk hier de andere talenten.