Building hero

Voor Bouwheld Nicole begon 2021 alles behalve rustig. Niet alleen verhuisde ze na 15 jaar in Amsterdam te hebben gewoond naar Breda, ook haar carrière bij Building Heroes nam een andere afslag. Haar vertrouwde functie van consultant bouw maakte plaats voor een rol in vastgoed. Een mooie nieuwe uitdaging. We spraken haar over deze recente switch en wat we van haar kunnen verwachten.

“Ik wist niet precies wat ik van de bouw kon verwachten en vond het eerder een beetje plat, maar daar ben ik van teruggekomen. Zonder dat ik me er bewust van was, schuilde de voorliefde voor de branche altijd al in mij. Nu ik bij Building Heroes zit is het duidelijk dat ik helemaal op m’n plek zit. Ik ben sowieso vaak one of the guys (m’n bijnaam is niet voor niets Nico). Daarnaast had mijn vader vroeger een bedrijf in de techniek en dat fascineerde me altijd enorm. Omdat Building Heroes potentie in mij zag en ik nog alles over de sector moest leren, kreeg ik het aanbod om mijn kennis bij te spijkeren via de Construction University: een traineeship binnen de bouw en infra – en hopelijk binnenkort vastgoed. Ik heb geleerd hoe het bouwproces van A tot Z in elkaar steekt, waardoor ik nu een verdiepingsslag kan maken bij zowel klantpartners als professionals.”

“Het werk is gewoon fantastisch. Want hoe geweldig is het om mensen aan een baan te helpen? Als consultant bouw zat ik als enige vrouw tussen alle mannen en ik was de op een na best presterende van het team. Daar ben ik heel trots op! Plus: ik bleef mezelf uitdagen om nog beter te worden in m’n werk. Na 3,5 jaar heb ik met pijn in mijn hart het stokje aan collega’s overgedragen. Het was toch een beetje m’n paradepaardje, maar ik was ook toe aan een nieuwe stap. Ik wil mezelf altijd blijven ontwikkelen dus de switch naar de vastgoedmarkt past daar perfect bij. Ik zie het nu als een persoonlijke uitdaging om weer heel succesvol te worden in een nieuwe markt.”

“Collega Thijs ontfermde zich van 2018 tot voor kort nog in z’n eentje over de vastgoedmarkt, maar vanaf januari vormen wij een team. Eén team, één taak! Naast dat we Building Heroes nog meer op de kaart willen zetten, gaan we hard aan de bak om traineeplekken te realiseren. We hebben onder het dak van de Construction University al een traineeship voor jong talent in de bouw en infra. Nu we ook vol focussen op de vastgoedsector én merken dat er vraag is, zien we voor ons een taak weggelegd om die plekken te creëren. De toegevoegde waarde van traineeships is enorm, dat heb ik zelf mogen ervaren. In de bouw staan samenwerking en communicatie steeds meer centraal, in welke functie je ook werkt. Dit zijn soft skills die je in de bouwsector, maar ook zeker in vastgoed hard nodig hebt. Het is aan mij om toekomstige klantpartners daarvan te overtuigen.”

“Nou, er werken absoluut vrouwen in vastgoed maar nog veel te weinig in bestuursfuncties. Dat kan én moet anders. Ik wil graag een netwerk optuigen om te zien wat vrouwen drijft, waar hun krachten liggen en waarom ze staan waar ze nu staan. No offense, maar vrouwen zijn goed in het opbouwen van duurzame relaties. Meer diepgang zeg maar. En dat is – naast de inhoud – superbelangrijk!”

“De relaties met vaste partners die ik over de jaren heen heb opgebouwd. Dat komt omdat het volgens mij allemaal draait om de verbinding, waardoor je ook een persoonlijke klik kunt ontwikkelen. Voor mij zijn dit bedrijven die vol inzetten op interne en externe ontwikkeling en de waarde van ons product inzien. Als je die fijne relaties ineens los moet laten, dan is dat natuurlijk jammer. Maar de sector is klein, dus je komt elkaar hoe dan ook weer tegen. Dat weet ik zeker.”

Wil jij sparren met Nicole of haar gewoon even persoonlijk spreken? Mail haar op nicole@buildingheroes.nl.