Tijdens zijn opleiding commerciële economie kwam Nick van den Klooster via via in aanraking met Building Heroes en al gauw was het duidelijk: hier wilde hij afstuderen. De stap van de modebranche naar de bouw- en infrasector was dan ook snel gemaakt. Vol goede moed en gewapend met onderzoeksvraag ging Nick voor Building Heroes op avontuur in Zeeland.

Een vliegende start

Na een warm ontvangst in Breda ging Nick aan de slag. “Binnen no-time was de afstudeeropdracht concreet. Mijn onderzoek heeft de Zeeuwse markt in kaart gebracht en na een half jaar kon ik vertellen hoe Building Heroes in Zeeland vaste voet aan de grond kon krijgen.” Daarnaast werkte Nick tijdens zijn stage als recruiter, maar hij merkte direct dat dit niets voor hem was. Hij wilde meer. “Als ik naar de consultants om me heen keek dacht ik: jeetje wat gaaf om die verbinding te leggen. Om zowel de vraag van de opdrachtgever in te vullen, maar ook een professional blij te maken met een nieuwe baan.” En zo geschiedde. Nick werd verantwoordelijk voor de Zeeuwse markt en rolde zijn onderzoek uit in de praktijk.

Zeeland

Maar een nieuwe markt brengt ook uitdagingen met zich mee. “Zeeland is heel erg een ons-kent-ons-markt. Het duurt dus ook even voordat je daar binnen komt. Maar gezien mijn roots hier liggen, was ik in het voordeel. Ook door mijn onderzoek kende ik de verschillende partijen en zij mij.” Al deze voorkennis heeft Nick gebruikt om de dialoog aan te gaan en te kijken hoeveel potentie deze nieuwe markt nou eigenlijk heeft. “Zo’n proces lijkt soms traag te gaan maar we moeten ons realiseren dat we hier een naam voor onszelf moeten maken en dat heeft soms wat tijd nodig.”

Elke dag anders

Maar vervelen ho maar. De dag begint met een rondje bellen met contactpersonen bij verschillende bedrijven want relaties moet je onderhouden. “Zo stuur ik af en toe ook een kleinigheidje of een taart naar een opdrachtgever om samen successen te vieren. Dat wordt wel erg gewaardeerd.” Ook bedrijven waar Building Heroes nog niet voor werkt worden benaderd en Nick is druk in contact met professionals. “Ik begeleid ze gedurende de hele sollicitatie. Van de voorbereiding tot het gesprek en het tekenen van een contract. Eigenlijk ben ik een soort steuntje in de rug.” Zijn overige uren worden gevuld met het schrijven van vacatures en overleg met zijn vakgroep over starters.

Grootse plannen

En hij is nog lang niet klaar. “De bouw- en infrasector is zo’n gave tak van sport, hier blijf ik denk ik nog wel even hangen. Maar je weet natuurlijk nooit wat de toekomst brengt.” Over tien jaar heeft Nick zijn eigen bedrijf of hoopt hij ergens vestigingsmanager te zijn. “En als we zo doorgaan dan is Building Heroes Zeeland misschien wel een hele mooie kans.”

Wil jij sparren met Nick of hem gewoon even persoonlijk spreken? Mail hem op nick@buildingheroes.nl.