Onze Bouwhelden | Minke Davies

Minke Davies

Minke Davies

Minke is een echt mensenmens en de rol van Talent Manager is haar dan ook op het lijf geschreven. Dagelijks heeft ze contact met de Building Professionals die bij onze partners werkzaam zijn. Gedurende de periode dat zij bij Building Heroes in dienst zijn, zorgt Minke voor de juiste zorg en aandacht. Daarin staat hun ontwikkeling en match met de opdrachtgever centraal. De perfecte match bestaat tenslotte niet, die maken we samen. Om dit te bereiken zijn betekenisvolle, wederkerige relaties van belang. En daar komt onze Talent Manager om de hoek kijken: dé sleutelpositie binnen de ontwikkeling van deze relaties. Dat begint voor Minke met oprechte interesse: “Een steentje bijdragen aan de persoonlijke groei van anderen vind ik heel belangrijk.”

Talent Manager bij Building Heroes

Op de vraag hoe ze bij Building Heroes terecht is gekomen, moet ze een beetje lachen. Zonder enige achtergrond in de bouw had ze per ongeluk gesolliciteerd op een bouwfunctie bij Building Heroes. Gelukkig leidde dat wél tot een gesprek. En met resultaat, want het klikte direct. “Ik merkte al snel dat de visie en werkwijze van Building Heroes mij ontzettend aanspraken. Het was overduidelijk dat mensen hier centraal staan. Toen de opties binnen het bedrijf besproken werden en de rol van Talent Manager daarin naar voren kwam, wist ik het meteen: dát wil ik doen!”.

Persoonlijk contact met werknemers

Gezien haar achtergrond in consultancy, bleek dit voor Minke de ideale functie. “Als Talent Manager heb ik contact met alle werknemers van Building Heroes die werkzaam zijn bij een externe opdrachtgever. Jaarlijks ga ik driemaal in gesprek met de professional en de opdrachtgever. Wij voeren deze gesprekken om elkaar beter te leren kennen en om een optimale samenwerking te realiseren. ” Ze bespreekt met de professional en opdrachtgever of zij beiden tevreden zijn. Soms blijkt er ergens ruimte voor verbetering. “Het is altijd leuk om te horen als een samenwerking goed verloopt. In enkele gevallen is dit niet zo. Dan zie ik het als een mooie uitdaging om dit bespreekbaar te maken en om samen een oplossing te zoeken. Mijn missie is geslaagd als beide partijen zich vanuit dit gesprek verder kunnen ontwikkelen, met een succesvolle samenwerking als resultaat.”

Bijdragen aan persoonlijke ontwikkeling

Tijdens de evaluaties heeft Minke met haar open minded houding veel oog voor de personen. Dat is duidelijk haar kracht. “Ik kan goed luisteren, zonder een oordeel te vormen. Het is heel belangrijk om geen aannames te doen en om anderen gehoord te laten voelen. “Ik krijg weleens teruggekoppeld van verbaasde werknemers: oh, je bent hier echt voor mij!” Ze lacht. “Dat is voor mij inmiddels heel logisch, maar het is onwijs waardevol om dat op die manier terug te horen. Ik geloof bovendien dat je altijd kunt blijven groeien en jezelf kunt ontwikkelen als persoon. Jong of oud – dat maakt niet uit. Het is voor mij belangrijk om mensen dat in te laten zien.” Haar betrokkenheid straalt ervan af en dit maakt Minke een verbindende factor binnen Building Heroes. Een onmisbare schakel tussen Building Professionals en opdrachtgevers, die ervoor zorgt dat iedereen met plezier naar hun werk gaat én met plezier met ons werken.

Verrast door de bouw

Maar wat vindt Minke zelf het leukste aan haar werk? “Ik kom op zóveel plekken en ontmoet zóveel leuke mensen.” Ook de omgeving waar ze werkt varieert van dag tot dag. “Ik ga naar werknemers en opdrachtgevers op locatie. Dat betekent ook dat ik geregeld de bouwplaats op moet. Bouwhelm op en gaan. Dat was in het begin overigens wel even wennen.” Maar de persoonlijke ontmoetingen zijn hetgeen waar Minke dagelijks een boost van krijgt. “De mensen in de bouw zijn ontzettend open en prettig in de samenwerking. De bouw heeft me écht positief verrast!”.