Onze Bouwhelden | Mike Misset

Mike Misset

Q: Hey Mike, hoe gaat het?

A: Z’n gangetje! Ik werk thuis, maar mag soms wel naar kantoor. Bij ons is het team in verschillende groepen opgesplitst die allemaal op bepaalde dagen naar kantoor mogen komen. Zowel praktisch (gebruik van de printers) als mentaal (even thuis weg) gezien is dit wel erg fijn. Ik vind de hele situatie ook een mooie eyeopener voor bedrijven; veel sectoren die twijfelden of thuiswerken wel mogelijk was zien dat het nu prima werkt. Het is wennen, maar de middelen zijn er en het gaat goed. En: minder mensen op de weg, dus minder CO2-uitstoot en minder files. Ik zie er de voordelen wel van in.

Q: Hoe houd jij je aan je planning nu je thuiswerkt?

A: Ik heb een geïmproviseerde werkplek op zolder gebouwd en begin vaak vroeg in de ochtend. Ondanks dat mijn dochter van 4 zo nu en dan de nodige aandacht opeist, kan ik over het algemeen prima doorwerken. Soms werk ik op een dag zelfs langer dan normaal. Dat is niet altijd goed natuurlijk. De reistijd valt weg, je kijkt minder op de klok en niemand geeft een tikje op de schouder als het eigenlijk mooi is geweest. Ik stel nu iedere dag een doel en als het af is, is het af. Ook al is het 16:00.

Q: Wie of wat inspireert jou in deze periode?

A: Lastige vragen stel je! Wat ik heel bijzonder vind is de ontwikkeling van mijn dochter en het feit dat ik dit van zo dichtbij kan meemaken. Ik breng nu ineens veel meer tijd met haar door en je ziet dan veel stappen die ze maakt. Fietsen zonder zijwieltjes, haar naam goed schrijven of eindeloos veel tekeningen produceren – die overigens steeds mooier worden. Kunstenares in spé hoor. Ik bewaar de tekeningen maar goed, je weet het nooit.

Q: Heb je nog nieuwe hobby’s ontwikkeld?

A: Ik ben altijd een fanatieke sporter geweest, maar wel in de vorm van teamsport. Nu dat niet kan, ben ik fanatiek gaan hardlopen. Je moet wat om fit te blijven natuurlijk. Overigens is het geen droom van me om ooit een marathon te rennen. Daarnaast ben ik als een malle aan het klussen in de weekenden. Dan sta ik ineens de muur in de woonkamer of een kast te schilderen omdat de kleur me niet meer aanstond. Deze crisis heeft de binnenhuisarchitect wel in mezelf naar boven gehaald.

Q: Wat ga je als eerste doen als alles weer mag?

A: Oeh dan kies ik toch voor een avond flink uit eten gaan. Met m’n vrienden naar een restaurant en uitgebreid tafelen. Of borrelen uiteraard! Ik heb vooral zin om veel mensen om me heen te hebben en iedereen weer te mogen knuffelen. De ‘hoi-doei’ op 1,5 meter vind ik toch wel erg droog. Ook onze roadtrip door Amerika die in juni gepland stond is gecanceld. Als dat weer kan, dan staat dat uiteraard hoog op het lijstje. Daar kijken we erg naar uit!