Q: Welke uitdagingen ben je in deze periode tegengekomen?

A: “De coronamaatregelen hebben voor mij op werkgebied nog niet voor enorme uitdagingen gezorgd. Je bent natuurlijk wel met een klein team aanwezig en meer dan de helft van de collega’s heb ik pas een paar keer gesproken sinds ik ben gestart. Dat is wel gek als je ergens net nieuw aan de slag gaat. Voor mij zit de uitdaging meer in de nieuwe functie die ik heb. Ik heb architectuur gestudeerd – waar vooral denken centraal staat – en dit is echt gefocust op het maken. Je merkt dan toch dat je nog praktische kennis moet leren, maar daar word ik goed in getraind. Ik krijg veel ruimte om vragen te stellen en met oplossingen te komen en op die manier kom je er het snelst in.”

#alleheldenbedankt

De oplettende lezer ziet #alleheldenbedankt in de afbeelding staan. Een kleine verwijzing naar onze campagne waarin we alle helden bedanken en iedereen oproepen om zijn/haar held kenbaar te maken. Door het bestellen van een echte heldenpin. Heb jij ‘m al? Bestel ‘m hier.

Q: Hoe blijf je nu vitaal?

A: “De stappenteller houdt precies bij wat ik loop en ik haal gemiddeld zo’n 12.000 stappen op een werkdag. We hebben maar één lift en daar mogen nu maar maximaal 2 mensen in. Dan is lopen veel sneller dus ren ik veel trappen op en af. Daarnaast heb ik de mazzel dat het project waar ik aan werk in Den Haag is en dat ik op de fiets naar werk toe kan. Om m’n hoofd leeg te maken doe ik thuis zo nu en dan wat fitnessoefeningen of ga ik een rondje hardlopen. Maar soms vind ik de afstanden die ik op kantoor heb afgelegd genoeg en strijk ik na een drukke werkdag op de bank neer met een kop thee. Ik kom wel aan m’n beweging!”

Q: Wie is volgens jou een échte held?

 A: “Als ik het dicht bij mezelf zou houden op professioneel gebied dan zeg ik de uitvoerder van J.P. van Eesteren. Hij staat altijd voor me klaar, sleept me overal mee naartoe en is bovenal enorm behulpzaam. Breder gezien heb ik veel respect voor de mensen om me heen die alle ballen in de lucht weten te houden met zowel werk en jonge kids die de nodige aandacht vragen. Je zag in het begin dat mensen dit lastig vonden, maar iedereen lijkt z’n draai te vinden en dat vind ik echt bewonderenswaardig. Zo is iedereen nu op z’n eigen manier een held.”

Q: Bijna heel Nederland werkt al een tijd thuis. Hoe ziet jouw thuiskantoor eruit?

A: “Nou, mijn werkplek is nog steeds het kantoor. Ik werk sinds twee maanden bij JP van Eesteren op de afdeling uitvoer, dus thuiswerken is geen optie. Er is verder minimale bezetting en iedereen die thuis kan werken werkt thuis. Met de grote bureaus redden we de 1,5 meter afstand met de collega’s die er zijn gelukkig wel. Natuurlijk draaien we meer om elkaar heen, zoals met de lunch. We doen er alles aan om de afstand te bewaren.”

Merel Bijkerk werkt via Building Heroes als Trainee bij J.P. van Eesteren.