Max van Hugten

Pas 26 jaar oud en nu al meebouwen aan een project van wereldformaat. Max van Hugten doet het gewoon. Na een master studie Civiele Techniek aan de Technische Universiteit Delft zette hij in 2019 zijn handtekening onder dat felbegeerde papiertje. Nu werkt Max ruim een jaar als werkvoorbereider bij Mobilis, en is medeverantwoordelijk voor de realisatie van de Singelgrachtgarage-Marnix in Amsterdam. Een fantastisch project dat perfect in zijn straatje past.

“Het mooie van de bouw en infrasector vind ik dat elk project uniek is. Bij elk project kom je nieuwe uitdagingen tegen. Denk bijvoorbeeld aan ingewikkelde wegenprojecten, constructies zoals parkeergarages, bruggen, tunnels maar bijvoorbeeld ook wolkenkrabbers. Eigenlijk alles waarvan je maar één exemplaar op de wereld kunt vinden. Dat trekt me zo aan.”

“Heel positief. Met name de mogelijkheid om mezelf te ontwikkelen met continue begeleiding die aansluit bij mij als persoon. Er wordt goed geluisterd naar je wensen en het programma wordt op de voorkeur van ieder Building Talent afgestemd. Zo kun je jezelf op de arbeidsmarkt zetten zonder gelijk in het diepe te springen. Heel rustig, stap voor stap.”

“Eerlijk gezegd denk ik dat dat nog moet komen. Maar ik heb wel twee momenten tijdens de Construction University die er voor mij uitspringen. Zo mocht ik een volledig BLVC-plan opstellen en indienen. Een traject dat van A tot Z – onder toeziend oog – in mijn handen lag. Maar ook concreet: voor de eerste keer beton storten. Gaaf!”

“Eerder wat dan wie. Een aantal mooie bouwwerken inspireerden mij namelijk om in de infra te gaan werken. Denk aan de Oosterscheldekering: een wereldberoemd project waar we als Nederlanders supertrots op mogen zijn. Maar ook het Viaduct van Millau in Frankrijk. Dat is misschien wel de mooiste brug van de wereld.”

“Het begint met de volgende drie vragen: wat kan ik? Wat wil ik? Wie kan dit bieden? Als je hier voor jezelf antwoorden op hebt sta je tijdens een sollicitatiegesprek sterker en weet je direct of je bij de juiste partij aan tafel zit. Voor mij is dit tot nu toe een fijn hulpmiddel om de koers van mijn carrière te bepalen.”oiste brug van de wereld.”

“Verduurzaming is een belangrijk punt. Met uitdagingen zoals vereenvoudigde bouwmethodes en verregaande standaardisering. Mobilis gaat goed mee met de ontwikkelingen binnen de sector. Zo verduurzamen zij het wagenpark door elektrisch rijden te stimuleren, maar ze zetten ook actief in op duurzamer bouwen met lagere CO2-uitstoot, hergebruik van (bouw)materialen en schonere bouwmethodes. Als puntje bij paaltje komt stellen opdrachtgevers steeds meer duurzaamheidseisen. Alleen daarom al staan aannemers voor een extra uitdaging daar een passende oplossing voor te vinden.”