Building hero

Personal trainer, snowboardleraar en verkoopmedewerker. De Utrechtse Lennart Jongerius (25) probeerde van alles voor hij bij zijn ideale functie uitkwam. Hij leerde dat je moet ervaren wat je niet wil om erachter te komen wat je wél wil. In september startte hij als Talent Manager bij Building Heroes en in deze combifunctie kan Lennart zijn ei helemaal kwijt.

Lennart heeft al van meerdere functies geproefd maar geen van alle voelde als zijn roeping. De zoektocht ging door, tot hij een training volgde bij de kledingzaak waar hij werkte. “Een externe coach voerde gesprekken met alle werknemers en stoomde het team klaar voor het nieuwe jaar. Toen dacht ik: dit is interessant.” Kort daarop zat Lennart bij de open dag van HR Management en twijfelde geen seconde. “Hier kom ik ‘m bed graag voor uit!” Van tentamen tot adviesrapport en sparringsessie, alle facetten kwamen tijdens zijn studie voorbij. Met als kers op de taart zijn afstudeeronderzoek over werknemerswelzijn tijdens corona. Want hoe creëer je de basis voor gelukkige werknemers? “Ik heb veel van m’n studie opgestoken, maar ik ben blij dat ik nu werk.” Want in de praktijk leer je volgens Lennart toch het meest.

Lekker naar kantoor, zoals Lennart het omschrijft. Hij werkt nu de helft thuis maar is blij dat hij kan afwisselen. En ondanks dat hij pas twee maanden bij Building Heroes werkt zit hij er helemaal in. “Ik werd echt met open armen ontvangen, waardoor het als een warm bad voelde. Het helpt ook wel dat m’n collega’s dezelfde interesses delen en het team nog jong is.” Er waren andere bedrijven in de race, maar de combifunctie van HR en Talent Management haalde Lennart over de streep. “Drie dagen per week staan in het teken van zo’n 90 bouwhelden. Ik check hoe het met ze gaat, of ze op hun plek zitten en hoe ze zich blijven ontwikkelen.” De andere twee dagen kijkt hij hoe interne HR-processen, zoals de beoordelingsprogramma’s, beter kunnen. “Zo combineer ik mijn strategische skills met mijn passie voor mensen.”

Gesprekken voeren, samen plannen maken en regelmatig inchecken. Op die manier brengt Lennart organisaties en mensen weer in balans en haalt hij het beste uit iedereen. Het belangrijkste binnen het HR-vak is volgens hem namelijk dat mensen zich gehoord voelen. “Iedereen wil een persoonlijke benadering en een luisterend oor. Je ziet gewoon dat mensen een boost krijgen wanneer ze zich gehoord voelen.” Als hij na een tijd van een van de bouwhelden een appje krijgt dat het beter gaat op werk, dan voelt hij zich helemaal voldaan. Het houdt hem gaande en maakt dat hij zichzelf voorlopig nog wel in het vak ziet werken. “Voor nu is mijn functie perfect, maar ik heb zeker ambitie om door te groeien naar HR-business partner of -directeur. Het liefst bij Building Heroes, want ik geniet van elk moment dat ik hier zit.”

Vragen aan Lennart? Mail hem op lennart@buildingheroes.nl.