Onze Bouwhelden | Lajos Walbeek

Lajos Walbeek

Lajos Walbeek

Lajos maakte samen met de mannen van Building Heroes zijn droom werkelijkheid: het bouwen van een leeromgeving waar starters versneld kunnen ontwikkelen, met de juiste begeleiding en ruimte. Inmiddels starten de eerste groepen talenten aan hun tweede jaar van de Construction University.

“Toen een starter aan mij vroeg waarom de Construction University eigenlijk niet het nieuwe normaal is, wist ik het zeker: de behoefte aan coaching bij starters is nog groter dan verwacht. De worsteling van starters is universeel. Hoe maak ik de juiste keuzes? Wat werkt voor mij? Waar kom ik tot mijn recht? Hoe moet ik hiermee omgaan? Uiteraard zitten de antwoorden grotendeels in jezelf, maar regelmatig gespiegeld worden werkt versneld. Reflectie en delen met gelijkgestemden is één van de krachten van het programma.”

Een grote ontdekkingsreis

Lajos zei zijn functie als HR Directeur bij BAM op. “Nee, ik heb nog geen dag spijt gehad. Ik krijg zoveel energie van het werken met deze generatie mensen, ik wil ze graag een veilige omgeving bieden waarin ze zich kunnen ontwikkelen en ontdekken. Af en toe op je bek gaan hoort daarbij. Mijn motto daarbij is: de enige domme vraag is de vraag die niet gesteld wordt. Het is geen zwakte maar een kracht om je te laten coachen. En om dat samen te doen in een groep diverse mensen – je peers, dat is gewoon gaaf! Drie jaar lijkt misschien lang, maar het vliegt voorbij én het maakt wel direct een enorme impact op je carrière. Dat het eerste jaar gemiddeld beoordeeld wordt met een 8, maakt mij enorm trots.”

Sectorbelang

“Denken in groter belang, namelijk dat van de sector is wat de Construction University groot maakt. Blij verrast was ik dan ook door het grote animo van zowel talenten als partners om voor drie jaar in te tekenen. Die tijd is ook hard nodig en tegelijkertijd is het een nieuwe beweging in de branche. Ik vind het mooi om te ervaren dat bedrijven klaar zijn voor deze innovatie! Mijn petje af voor al die partners die meteen het eerste jaar al intekenden en het lef hadden om groter te denken dan hun eigen organisatie.”

We doen het samen én leren van elkaar

“Ons lerend vermogen is enorm. Zo ontdekte we de kracht van ons verhaal vertellen, kwam de rol van mentor op de opdracht supersterk uit de bus en stuurden we al bij op de feedback van de eerste groep Building Talents. Aangezien we hier niets in beton gieten, gaan we hard én blijven we flexibel. Zo bouwen we ook zonder beton een heel duurzaam en stevig construct.”