Hidde Glastra
Building heroes bouwdetail schroef

Hidde is gedreven, eigenwijs en een beetje ongeduldig. Wat hem betreft mag de verandering in de bouw nog tien keer sneller gaan. Daarom zet hij zijn enthousiasme en harde werken in als Junior Werkvoorbereider bij Heembouw tijdens zijn eerste jaar van de Construction University.

“Ik wist nog niet goed wat ik wilde toen ik – net wakker geworden in Buenos Aires – door Building Heroes werd benaderd. Ik maakte een reis na afronding van mijn studie, toen Vera belde met de vraag of ik wilde komen verkennen of de Construction University iets voor mij was. De combinatie van leren en werken bleek perfect; meters maken staat voor mij voorop, maar het samen ontwikkelen met de groep Building Talents vind ik net zo belangrijk. En waar begin je dan? Met de poten in de klei. Ik merk nu al in de eerste maanden van het programma, dat ik mij breed aan het ontwikkelen ben.“

Luisteren voor het beste resultaat

“Er wordt veel gesproken over die veranderende bouw en ik merk ook wel dat het gebeurt, maar wat mij betreft gaan we nog sneller. Ideeënvorming, overleggen, naar elkaar luisteren en samenwerken voor het beste resultaat is volgens mij wat het is. Ik zie het dan ook als mijn uitdaging om nieuwsgierig te zijn, vragen te stellen, te luisteren en de beste samenwerking te zoeken met al die verschillende mensen in het team. Ik beleef er ook veel plezier aan om met zoveel verschillende mensen en dynamieken te leren werken. En het is niet altijd makkelijk, dat geef ik gelijk toe, als jonkie mag ik mij bewijzen en moet ik mijn ideeën – en ik heb er veel – natuurlijk ook onderbouwen. Maar ik leer hier zo ontzettend veel van.”

Verbindende factor

“Ik denk dat de verbindende factor van de Building Talents gedrevenheid is; we willen er allemaal vol voor gaan, van elkaar leren en met elkaar delen. Door te delen willen we elkaar steeds beter maken en zo samen ons steentje bijdragen aan de veranderende bouwwereld. Mijn persoonlijke ambitie is om over een aantal jaren aan de ontwikkelingskant van de bouw te werken. En om daar te komen ga ik de komende tijd mijn vlieguren maken, keihard werken en veel leren. Bijvoorbeeld om met diverse mensen samen te werken. Ik daag mezelf uit om blijvend vernieuwing op te zoeken, waar ik ook ben.”