20190327 JpgWEB 008
harriet_katsman

HARRIËT KATSMAN (40) is gemotiveerd. Zoveel is duidelijk. Fris binnen bij Building Heroes maar zeker geen beginner meer. Deze headhunter is een volleerd jager. Als Executive Search Consultant bemiddelde ze op directie- en bestuursniveau bij grote corporate organisaties. Een vakvrouw dus. Om haar snel beter te leren kennen, leggen we haar de kernwaarden van Building Heroes voor: vakmanschap, innovatie, echtheid, wederkerigheid en ‘quality of life’.

Vakmanschap

“In mijn vak houdt vakmanschap in dat je doorvraagt, zodat je precies weet wat er speelt en wat er nodig is, want dan kun je mensen écht helpen en organisaties goed advies geven. Natuurlijk moeten de randvoorwaarden goed zijn, maar het geijkte profiel is niet altijd de meest geschikte persoon… Er zijn meer krachten aan het werk. Mijn job is om ook met verrassende matches te komen; mensen die misschien uit een heel andere branche komen maar wel sterke competenties of een interessante achtergrond hebben. Mensen die wendbaar zijn; dus snel kunnen leren, nieuwsgierig zijn en een hang naar feedback hebben.”

Innovatie

“We staan nog maar aan de vooravond van de veranderingen die digitalisering teweegbrengt in recruitment. De methoden worden steeds beter en algoritmen helpen bij steeds complexere zoekacties. Zo kunnen we op een andere manier naar talent kijken en verrassende selecties en matches maken.” Ze benadrukt dat deze ontwikkelingen interessant zijn omdat screening veelzijdiger én objectiever verloopt. Dat betekent niet dat de recruiter overbodig wordt, maar “dat het vak verrijkt wordt met mogelijkheden om onze klanten en kandidaten nog beter van dienst te zijn.”

Echt zijn en wederkerigheid

Haar dienstverlenende inslag wortelt in de hotellerie. Door haar interesse in mensen en behoefte aan een breder blikveld, was de stap naar arbeidsbemiddeling snel gemaakt. “Oprechte interesse in mensen, daar begint het mee. Zeker in mijn vak, maar ook als je met elkaar samenwerkt. Echt zijn is de basis voor sterke werkrelaties en een vruchtbare samenwerking. Dat je jezelf kunt zijn, samen staat voor wat je belangrijk vindt en dat je transparant bent in je werkwijze en eerlijk over verwachtingen.” Wederkerigheid sluit daarop aan. “Voor mij een basisvoorwaarde. Zo ben ik opgevoed. Zelfreflectie, gelijkwaardigheid en iets voor een ander over hebben. Hoe vanzelfsprekend ook, ik vind het fijn bij een organisatie te werken die zo uitgesproken echtheid en wederkerigheid uitdraagt en nastreeft.

Quality of life

Een prettige werkomgeving en werkplezier zijn haar mind boosters. “Samenwerken met collega’s met een hoge dosis energie en positiviteit, dat motiveert en inspireert mij.” Ze voelt zich helemaal op haar plek bij Building Heroes als haar nieuwe thuishonk in de bouw. Een bouwheld heeft ze (nog) niet, wel haar eigen man waar ze al jaren op kan bouwen. “Pieter is altijd positief en heeft bizar veel doorzettingsvermogen. Dat vind ik bewonderingswaardig. Iemand die kracht houdt als het tegenzit. Altijd steunt, motiveert en de goede dingen ziet. Soms meer dan ik hebben kan, haha, maar ook wel weer heel fijn.”

Iets meer rust om te genieten zou misschien goed zijn. Maar wat wil je, net verhuisd, nieuwe baan en ook nog een gezin met twee jonge meiden. Het is soms zoeken naar de werk-privé balans, maar ze heeft nu een bos voor de deur en een grote tuin. Dat biedt goede vooruitzichten. Nu eerst: aan de slag! Want één ding staat vast: Harriët gaat voor de mooiste verbindingen tussen kandidaten en opdrachtgevers.