Frank van Es
Stangen

Binnen een halfjaar tijd is Frank van Es alweer aangesteld voor zijn derde functie bij Besix. Hij begon als Werkvoorbereider, daarna werd hij al snel Procescoördinator en nu is hij Risicomanager. Van Es is goed in een netwerk opbouwen en dat heeft hij dan ook direct bij Besix toegepast. “Ik loop liever naar iemand toe om wat te vragen dan te mailen, naar mijn beeld creëer je zo duurzame relaties en bevordert dit het samenwerken.” Via deze weg hoopt Van Es, Besix en de bouwwereld, snel te leren kennen en hoopt hij ook snel zijn eigen stem te kunnen laten horen op het gebied van technologie en innovatie.

Missie: “Mijn missie is om mensen beter met elkaar te laten werken en bewuster te maken hoe we allemaal samen de eindstreep moeten halen. Grote projecten hebben de neiging om eilanden te creëren binnen de organisatie waardoor inefficiënt gewerkt wordt en dit ten koste gaat van innovatie.”

Hoe denk jij de bouwwereld te gaan veranderen?
“Door technologie slim in te zetten als uitbreiding op de capaciteiten en kennis van mensen. Als we technologie kunnen gebruiken om standaardtaken weg te nemen bij mensen, dan ontstaat er meer ruimte om aandacht en tijd te besteden om innovatief en duurzaam te bouwen. De mens blijft hierbij centraal en technologie is een middel naar verbetering.”

*Frank is samen met 35 andere jonge bouwtalenten opgenomen in de Cobouw: ’36 talenten onder de 36 jaar’. Bekijk hier de andere talenten.