Building heroes bouwdetail schroef

Dick Pieters leert je niet alleen naar jezelf te kijken, hij leert je hoe het is om samen te werken in integrale bouwteams, authentiek te presenteren en hoe je je klant kunt overtuigen van je innovatieve aanpak. Door goede communicatie en intervisie bijvoorbeeld.

Wie hij nu training geeft? Onze eerste lichting Building Talents aan de Construction University. Via programmamanager Lajos Walbeek sluit Dick aan als kennispartner op dit innovatieve traject voor jong talent in bouw en infra. En een heel belangrijk onderdeel naast vakmanschap is het ontwikkelen van sterke soft skills.

Groepsdynamiek

Nog voordat hij ook maar één training heeft gegeven aan de groep is hij langs geweest om kennis te maken. ‘Een groep jonge professionals die elkaar niet kennen, die allemaal anders leren – als trainer moet je de groepsdynamiek aanvoelen om hier goed op in te spelen.’ Die groepsdynamiek is bij de Construction University heel belangrijk want met een vaste groep doorlopen de Building Talents dit driejarige traineeship. ‘Het spreekt me aan dat iedereen voor langere tijd de verbintenis aangaat, daardoor ontstaan er ook onderling verbintenissen die ook na de Construction University waardevol zijn.’

Bewustwording en grenzen verleggen

Via de Construction University worden de Building Talents op verschillende manieren in hun kracht gezet, dat begint met persoonlijke cognitieve metingen en intensieve gesprekken. Waarna een persoonlijk en lean ontwikkelingstraject wordt ontwikkeld. De trainingen van Dick zijn hierin waardevol en onmisbaar. Mensen in hun kracht zetten dat is wat hij het liefst doet, vol overgave vertelt hij: ‘Ik vind het geweldig om de Building Talents in beweging te krijgen, een spiegel voor te houden. Ze bewust te maken dat ze grenzen kunnen verleggen, echt impact kunnen creëren’. Impact creëer je niet alleen op inhoudelijk niveau, maar juist ook door die ‘klik’ aan te gaan met mensen. ‘Met mensen om kunnen gaan is heel belangrijk, eigenlijk is het geen soft skill, maar een voorwaarde om vooruit te komen,’

Volgens Dick is iedereen in staat om zichzelf te overtreffen, wanneer hier de goede voorwaarden voor worden geschept. Dick past de kenmerkende 7V’s (Visie, Vrijheid, Vertrouwen, Verantwoordelijkheid, Verbondenheid, Voortgang en Vieren) toe. En met deze inzichten sluit Dick dan ook naadloos aan bij Building Heroes en bij de Construction University, waarbij iedereen de vrijheid en het vertrouwen krijgt om zichzelf verder te ontwikkelen.