Building hero

Damian van de Graaff (25) was met een achtergrond in Civiele Techniek de uitgelezen kandidaat voor de Construction University. Toch nam zijn carrière een ander wending. Sinds dit jaar werkt hij als consultant bij Building Heroes. Een vreemde eend in de bijt? Lees dan eerst zijn verhaal even.

Als echte Hollander is Damian altijd al geïntrigeerd door water. Van bruggen tot aquaducten en dijkversterkingen. Allemaal reuze interessant. “In Nederland vechten we elke dag tegen hoog water. Eigenlijk zonder dat je het doorhebt. Het leek me fantastisch om daar een bijdrage aan te leveren.” En dus koos hij voor de studie Civiele Techniek in zijn thuisplaats Arnhem. “Tijdens mijn opleiding merkte ik pas dat het een heel breed georiënteerde studie is. Je begint met een basisjaar, vanuit daar specialiseer je elk jaar verder. ” Damian zag – net als zijn medestudenten – met zoveel opties door de bomen het bos niet meer. “Velen maakten keuzes zonder te weten of het de juiste waren. Zowel op persoonlijk als professioneel vlak.” Dat kan anders vond hij. Vanuit die gedachte startte hij zijn eigen bedrijf in de arbeidsbemiddeling en hielp hij studenten aan een stageplek of zelfs uitdagende startersfunctie.

Naast dat Damian zijn bemiddelingsbureau runde werkte hij een tijdje bij een aannemer. En dat alles terwijl er ook studiepunten gescoord moesten worden. “Met wat vertraging haalde ik uiteindelijk ook mijn papiertje. Toen ik moest bedenken wat ík wilde, had ik daar nog steeds geen antwoord op.” Zo kwam Building Heroes op z’n pad. Hoewel hij geknipt was voor de Construction University, viel zijn keuze toch op arbeidsbemiddeling. “Bij Building Heroes heb je het allemaal. Ik werk in de infra als een soort van mini-ondernemer met eigen klantenportefeuille én ik mag anderen helpen. Best of all worlds!”

‘‘Wanneer ik alle verhalen hoor begint het af en toe toch wel een beetje te kriebelen.’’

Als consultant gaat Damian het gesprek aan om zo te ondervinden waar behoeftes liggen. “Elke keer weer kijk ik of het DNA van de klant past bij de professional en andersom.” Door zijn studie en opgedane werkervaring in het veld kan hij zich als geen ander verplaatsen in onze helden. “Die gedeelde intrinsieke interesses blijken ontzettend waardevol in mijn werkveld. Ik weet exact hoe een werkdag eruit ziet, wat de structuur binnen een bedrijf is en hoe processen verlopen. Zo maak je nog meer die verbinding.” Wanneer we vragen of arbeidsbemiddeling zijn eindstation is, verschijnt er een grijns op zijn gezicht. “Building Heroes voelt als een warm bad. Iedereen heeft hetzelfde doel en dat motiveert enorm. Het creëert een vibe van: met z’n allen gaan we het fiksen. Maar soms ben ik wel jaloers op de prachtige projecten die voorbij komen. Wanneer ik alle verhalen hoor begint het af en toe toch wel een beetje te kriebelen.”