Building hero

Bram Boetzkes (24) switchte binnen Building Heroes van recruiter naar consultant. Toch merkte hij al snel dat zijn hart niet bij deze rollen ligt. “Mijn persoonlijke passie is werken met én voor starters. Impactvolle relaties aangaan en samen stappen zetten, dat is toch mooi?” Nu werkt hij als Community Manager en werft en begeleidt hij alle nieuwe helden van het thuishonk én de Construction University.

Impact maken en waardige adviezen geven, dat is waar Bram Boetzkes het allemaal voor doet. “Gedurende mijn loopbaan bij Building Heroes ben ik er echt achter gekomen dat ik zo veel meer energie en plezier haal uit werken met kandidaten. En dan met name starters.” Gelukkig realiseerde niet alleen Bram zich dit. Naast tevreden bouwhelden is binnen Building Heroes ook werkgeluk van personeel een belangrijke pijler. “Toen ik het aanbod kreeg om mijn avontuur hier als Community Manager voort te zetten was de beslissing snel gemaakt. Het DNA van Building Heroes komt voor 85% overeen met dat van mij!”.

De open cultuur, menselijkheid en fijne collega’s: voor Bram voelt het als thuiskomen. Dat hij zich nu dagelijks inzet voor bestaande en nog te werven talenten door het hele land maakt het plaatje compleet. “Juist omdat ik alle vraagstukken waar zij voor staan ook heb doorlopen level ik zo goed met deze (vaak) jonge en dynamische groep.” Via masterclasses en presentaties bij universiteiten, hogescholen en studieverenigingen maakt Bram afstudeerders warm voor toffe functies binnen de bouw en infra. “Iedereen heeft affiniteit met deze branche, maar je moet er wel zelf naar op zoek gaan. Daar help ik graag een handje bij.”

‘‘Starters zijn de talenten van de toekomst.’’

Bram is zich maar wat bewust van de problemen binnen de sector. De grote schaarste op de arbeidsmarkt heeft volgens hem een belangrijke oorzaak. “Tijdens de crisis hebben we te weinig geïnvesteerd in starters. Welke vacatures werden als eerst geschrapt? Precies, die van de starters.” Volgens Boetzkes moeten we ons beseffen dat juist zij de toekomst zijn. “Stagiaires behoeven vaak veel aandacht en dat is soms lastig, maar zij zijn over vijf jaar de ervaren werkvoorbereiders en calculatoren die iedereen zoekt.” De bouw- en infrasector heeft nog een lange weg te gaan, daarom blijft hij vechten voor starters en hun positie binnen de branche. “Als je vandaag niet investeert in de talenten van nu, heb je daar in de toekomst ook geen profijt van.”

Wil jij meer weten over de Construction University of met Bram sparren over jouw mogelijkheden als starter? Mail hem op bram@buildingheroes.nl of bel hem op 0620652427.