Onze Bouwhelden | Bram Boetzkes

Bram Boetzkes

Bram Boetzkes is een sociale sfeermaker met ambitie. Een gouden combinatie waarmee hij zich geliefd maakt bij collega’s. Als Consultant bouw in de regio midden-Nederland is Bram continu bezig verbindingen te leggen. Tussen opdrachtgever en kandidaat, of andersom. Maar hoewel verbinden de rode draad vormt door zijn werk, is geen dag hetzelfde. We moeten het natuurlijk wel een beetje spannend houden…

Vertel, hoe ben je bij Building Heroes beland?

“Een kennis van mij werkte bij Building Heroes en zocht ondersteuning bij vinden en binden van bouwprofessionals. Hij heeft mij toen gevraagd om hier twee dagen per week te komen werken. Dit werden er al snel meer en ik groeide binnen no time door tot fulltime recruiter. Na een jaar maakte in de stap naar Consultant in de bouw. Naast werven van professionals kreeg ik ook een eigen klantenportefeuille, die ik sindsdien alsmaar aan het ontwikkelen, uitbreiden en finetunen ben.”

Wat houdt werken bij Building Heroes in voor jou?

“Je werkt iedere dag samen met een divers én fantastisch team. Dat zorgt voor de nodige dynamiek die ik ook nodig heb. Er wordt gelachen en geborreld wanneer dat kan, maar het is ook heel duidelijk wanneer je moet knallen. Die balans is top!”

Noem eens de voornaamste reden waarom je het recruitmentvak zo leuk vindt.

“Dat ik er steeds weer voor zorg dat partijen blij zijn. De kandidaat die op zoek is naar een nieuwe uitdaging of openstaat voor iets nieuws help je aan een leuke baan. En aan de andere kant zorg je ervoor dat een partij die waarschijnlijk al een tijdje een nieuwe kandidaat zoekt de juiste invulling vindt. Je moet niet vergeten hoe bijzonder het is voor iemand om een nieuwe baan te krijgen. Om dat voor elkaar te boksen maakt mij ook blij. Win-win-win!”

Je bent nu 2,5 jaar werkzaam bij Building Heroes. Wat kun je nog leren?

“Wat niet? Haha. De afgelopen jaren was alles nieuw voor mij en ik kom nog steeds dingen tegen. De bouw als sector heb ik inmiddels wel onder de knie, maar relaties bouwen, klanten onderhouden en je netwerk blijven uitbreiden kost tijd. Daarbij heb ik een belangrijke les geleerd waar ik nog meer mee wil doen: uit gevoel handelen. Ik loop niet graag te koop met mijn gevoel, maar ik heb nu juist gezien dat het er mag zijn. Als je dicht bij jezelf blijft kun je je ware aard laten zien, en daar heb je uiteindelijk zoveel meer aan. Want alleen zo kun je waardevolle relaties bouwen met klanten en kandidaten.”

Welke ontwikkelingen verwacht je de komende jaren voor jouw vak?

“Het recruitmentvak wordt mede door vernieuwende digitale ontwikkelingen operationeel gezien een stuk slimmer. Door nieuwe systemen en innovaties is het bijvoorbeeld mogelijk om de betrokkenheid van kandidaten te verhogen. Dit gebeurt bij Building Heroes ook dankzij een nieuwe marketingtool. Met zo’n enorme pool aan professionals onder je hoede is dat heel handig. Nu ben ik ook wel tech-savvy en ik geloof sterk in de winst van digitalisering. Als er een nieuwe pilot wordt gedraaid sta ik vooraan in de rij om dit te testen. Ik denk namelijk dat het mij – en collega’s – op de lange termijn heel veel kan opleveren!”

Heb jij vragen aan Bram? Mail Bram dan op bram@buildingheroes.nl.