Q: Zie jij in deze periode kansen voor de bouwsector ontstaan?

A: Absoluut. Je ziet dat bij sommige bouwbedrijven projecten stilvallen of uitgesteld worden, waardoor er gesneden moet worden in de kosten en dus hun personeel. Dit is uiteraard een vervelende situatie voor werknemers. Maar het biedt ook kansen. Er zijn ook professionals die door hun ervaring, kennis en profiel direct waarde kunnen toevoegen, maar die de afgelopen jaren nauwelijks in beweging kwamen. Nu gelukkig wel en dat biedt perspectief voor bedrijven.

Barry Zwaan 
Consulting Partner bij Building Heroes

Q: Hoe ziet jouw ochtendritueel eruit en is dit erg veranderd?

A: Ik draai me een keer extra om in de ochtend, want m’n wekker staat 20 minuten later dan normaal. Best lekker! En dan ontbijt ik samen met m’n vriendin heel ontspannen met een kopje koffie erbij. Daarna gaan de laptops en monitors op de lange keukentafel aan. Deze plek hebben we omgetoverd tot ons kantoor. Tot nu toe werkt dit heel goed en heeft ze gelukkig nog niet te veel last van mijn gebel. Hopen dat dit zo blijft.

Q: Waar kan je niet meer zonder in je dagelijkse werk?

A: M’n telefoon! Zonder dat ding ben ik nergens. En mijn computer natuurlijk. Maar als ik verder kijk dan dat moet ik toch m’n collega’s zeggen. Voor mij is samenwerken erg belangrijk, daar put ik energie uit. Tijdens corona is dat wat lastiger, maar we weten onze weg er wel in te vinden. Zo hebben we elke vrijdagmiddag een Zoom-borrel met het team en een paar weken geleden zelfs een ludieke Zoom-bingo. Als je geluk had ging je het weekend in met een fitnessbal of andere kleinigheidjes die goed van pas komen tijdens quarantaine. Winnen!

Q: Heb je nog een leuke anekdote van de afgelopen twee maanden?

A: Ondanks de narigheid van de situatie, vind ik het mooi om te zien dat deze tijd mensen verbindt. Ik woon in de Jordaan en deze buurt is in feite een dorp an sich, een ons-kent-ons-buurtje. Iets wat de laatste jaren steeds minder was geworden. Nu zoeken de buren elkaar weer meer op en zie je veel bewoners een klapstoeltje buiten zetten om samen een wijntje te drinken op straat. Zo heb ik zelf ook buren leren kennen die ik twee maanden geleden nog nooit had gezien. Leuk toch?