Close-up snoer

Al in de eerste zes maanden dat Oosterhoff in dienst is bij VolkerWessels Bouw Schiphol heeft hij al kunnen laten zien dat hij een meerwaarde biedt tijdens het ontwerptraject. Mede daardoor heeft het jonge bouwtalent nu al de kans gekregen om aan te schuiven tijdens overleggen van andere vestigingen. Hier mag hij samen met projectcoördinatoren en ontwerpleiders in gesprek, om een betere afstemming tussen de ontwerpafdeling en werkvoorbereiding te organiseren. Eigenlijk zou hij aan het werk gaan als werkvoorbereider, omdat er geen functie was op de ontwerpafdeling. VolkerWessels heeft hem tóch die kans gegeven. “Nu we een paar maanden verder zijn weet ik het zeker: dit is een topkans geweest en ik heb hem gegrepen.”

Hoe denk jij de bouwwereld te gaan veranderen?
“Er komen steeds meer projecten waarbij er een ontwerpverantwoordelijkheid wordt weggelegd bij de aannemer. De extra risico’s die hierdoor bij de aannemer komen te liggen zijn aanzienlijk, maar krijgen onvoldoende aandacht. Als gevolg hiervan nemen faalkosten toe en loopt de planning uit de hand. Het oppakken van een deel van de

ontwerpfase biedt daarentegen ook uitstekende kansen om ontwerpen te optimaliseren. Zolang dit maar op de juiste manier wordt aangevlogen. Een juiste begeleiding en bewaking van het ontwerptraject is dan ook essentieel voor de voortgang en kwaliteit van het ontwerp. En dus het project, te waarborgen. Hier wil ik als deskundige actief aan bijdragen: het begeleiden van het ontwerptraject bij de aannemer.”

Missie: “Ik wil de ontwerpleider van de toekomst worden.”

*Arjen is samen met 35 andere jonge bouwtalenten opgenomen in de Cobouw: ’36 talenten onder de 36 jaar’. Bekijk hier de andere talenten.