Q: Zijn er bepaalde aspecten van werk nu nog belangrijker voor je geworden?

A: Samenwerken is voor mij altijd belangrijk geweest, niet alleen nu. Maar de veiligheid en gezondheid van het team worden nu nog meer op scherp gesteld. Hoe ga je bijvoorbeeld om met vergaderingen en 1,5 meter afstand houden? Wij werken deels nog wel op kantoor, dus dat vraagt om aanpassingen. Verder staat deze periode volop in het teken van ontwikkeling, zowel voor mij persoonlijk als voor het bedrijf. We zijn veel aan het optimaliseren en digitaliseren om de processen richting de klant en opdrachtgevers te versterken en op de lange termijn efficiënter te kunnen werken. Mooi om daar onderdeel van uit te mogen maken!

Q: Hoe blijf jij scherp en/of daag je jezelf uit?

A: Ik zit sinds kort in de schilderstak met een bouwkunde achtergrond, dus ik heb op dat gebied nog veel te leren. Verschillende collega’s zijn nu druk bezig om kennis aan me over te dragen. Het is een leuke uitdaging om steeds een beetje wijzer te worden. Verder lijkt de situatie ons team alleen maar scherper te maken. We zitten met het bedrijf ook in een nieuwe fase, dus er verandert veel qua teamvorming en processen. Je gaat kritisch kijken naar de werkzaamheden en je afvragen waarom je dingen doet zoals je ze doet.

Q: Wie is jouw grote voorbeeld?

A: Mijn moeder. Zij heeft een zeldzame vorm van epilepsie en behoort sinds de uitbraak van het coronavirus tot de risicogroep. Ik vind het bewonderenswaardig om te zien om gedreven ze is en hoe positief ze in het leven staat. Altijd blijven lachen en blijven gaan, wat er ook gebeurt. Ze laat me nu weer zien dat je ook als je kwetsbaar bent of in moeilijke tijden zit nog steeds optimistisch kunt blijven. Ik heb dat wel van haar meegekregen en probeer die positiviteit altijd over te dragen aan de mensen om me heen.

Q: Wat mis je het meest van kantoor?

A: Omdat wij nog bijna de helft van de tijd op kantoor zijn, heb je toch interactie en sociaal contact met collega’s. Helaas geen borrels meer, maar we lunchen nog wel samen in shifts. En gelukkig wordt er nog steeds volop taart gebakken en uitgedeeld om alle verjaardagen en successen te vieren!