Thijs Rozema

BUILDING HERO

“Een oprechte, ambitieuze en enthousiaste vakfanaat, vader en man. Ik werk inmiddels al jaren als consultant, momenteel bij Building Heroes. Ik zie recruitment echt als een vak, niet als een opstap naar een andere baan; hoe andere recruiters het nog weleens zien. Nee, ik vind m’n werk écht leuk. Nu ik door corona vaker dan ik zelf zou willen op afstand werk en er minder fysiek contact is, is het des te belangrijker om plezier te hebben in wat je doet.”

HOE WIST BUILDING HEROES JOU VOOR ZICH TE WINNEN?

“Bij mijn vorige werkgever werd mijn ambitie om te groeien in het salesvak niet beantwoord. Of was ik ongeduldig? Geen idee. Dat was precies het moment dat Willem Building Heroes bij mij aankaartte. Puur en alleen al op de kernwaarden dacht ik: dit is een match! Ik zocht een partij die bemiddelen niet enkel als een transactie benadert, maar ook waarde wil toevoegen.”

“Er heerst soms een tamelijk spartaanse mentaliteit”

WELKE WAARDEN bedoel je?

“Dan doel ik op oprechtheid, vakmanschap en wederkerigheid. In plaats van snel dingen fixen en transactioneel werken, gaat het hier echt om duurzame relaties en onderling vertrouwen. We zijn niet alleen vanuit commercieel oogpunt bezig, maar denken actief mee met de klantpartners en professionals. Soms moet je ‘nee’ durven zeggen en aangeven dat het anders kan of moet. Dit heeft overigens ook te maken met de innovatieve mindset die hier heerst. We zetten allerlei nieuwe tools in om ons vak zo efficiënt mogelijk uit te voeren en gesprekken kwalitatiever te maken. Zo halen we het beste uit onszelf, maar nog meer uit professionals en klantpartners.”

Wat doe jij binnen Building Heroes?

“Ik ontferm me over het verder uitbreiden van onze toegevoegde waarde in de vastgoedmarkt regio Noord-Holland en Utrecht. Een superinteressante sector waar zo ontzettend veel gebeurt. Het gaat over nadenken hoe men woont, hoe wijksamenstellingen eruit moeten komen te zien en hoe je oplossingen biedt voor problemen zoals het tekort aan nieuwbouw woningen. Het is het begin van de hele keten waar bijna iedereen elkaar onderling kent. Dat maakt het werkveld heel leuk. Je moet snel schakelen en rap een netwerk kunnen bouwen.”

MET WELKE FOCUS BEN JE 2021 INGEGAAN?

“Ik wil nog meer klantpartners en professionals in de vastgoedsector verder helpen. Ofwel: mijn netwerk uitbreiden en nieuwe partijen laten zien wat de toegevoegde waarde van Building Heroes is. Een belangrijk onderdeel daarvan is het optuigen van een vastgoedtak binnen de Construction University. Werkplekken voor startende vastgoedhelden zijn namelijk schaars, terwijl er talent genoeg is. Er heerst soms een tamelijk spartaanse mentaliteit: je wordt in het diepe gegooid en moet hard zwemmen om je hoofd boven water te houden. Dat kan beter en dat kan ook slimmer. Ik wil werkplekken creëren waar talent, man én vrouw, kan worden opgeleid en waar bedrijven tegelijkertijd van profiteren. Daar zit volgens mij de sleutel.”

OM AF TE SLUITEN: HOE VIER JIJ SUCCESSEN?

“Samen. Het maakt niet uit hoe groot of klein je succes is, je doet het samen of je doet het niet. Dat betekent natuurlijk ook dat je lief en leed met elkaar deelt.”

Wil jij sparren met Thijs of hem gewoon even persoonlijk spreken? Mail hem op thijs@buildingheroes.nl.