Niek de Bresser

BUILDING HERO

Niek de Bresser is één van de helden in het Building Talents team. Samenwerken en lange termijn verbindingen zijn voor hem belangrijk. Hij vindt recruitment het mooiste vak dat er is en haalt zijn inspiratie onder andere uit de Volleybal sport.

‘‘Ik ga niet voor de snelle overwinning, maar voor de lange termijn samenwerking’’

Niek de Bresser, Managing Consultant en aanvoerder van team Talents, is een echte verbinder. Niek nam veel recruitment ervaring mee toen hij in 2017 bij het infra-team van Building Heroes kwam versterken. Regio Amsterdam en omstreken neemt hij voor zijn rekening, hij verbindt mensen en organisaties in de civiele techniek.

‘Ik vind recruitment het mooiste vak dat er is,’ vertelt hij. ‘We bieden ook echt toegevoegde waarde door ons te verdiepen in mens en organisatie. We schuiven geen cv’s, maar we stellen alleen mensen voor die ook echt matchen met de opdracht. Zo maken we het verschil.’

“We doen het samen of we doen het niet”

Bankrasmodel

Bij Building Heroes draait het om wederkerige relaties en samenwerken. Niet voor niets is het motto: ‘we doen het samen of we doen het niet.’ Dit idee wordt organisatie breed gedragen. Ook Niek, die lange tijd op hoog niveau heeft gevolleybald, vindt samenwerken belangrijk. Hij refereert aan het Bankrasmodel, ontstaan in de volleybal topsport, dat synoniem staat voor het compromisloos streven naar het hoogste (sport)doel.

‘De Nederlandse Volleyballers in 1996 alles hebben gedaan om het allerhoogste doel te halen als team, de Olympische Spelen in Atlanta. Voor iedereen waren er individueel betere opties, maar ze gingen er samen voor, als team, daar haal ik mijn inspiratie uit. ‘Het samen doen staat boven het alleen doen, ook bij Building Heroes werken we zo, met elkaar, met opdrachtgevers én met professionals.’

Duurzame relaties

Zijn eerste succes bij Building Heroes was meteen een samenwerking tussen de twee sectoren infra en bouw. ‘Ik bemiddelde een infra professionals bij een bestaande bouw relatie die nog geen samenwerking had op infra. Door goed samen te werken met de collega’s van het bouwteam binnen Building Heroes waren we samen succesvol.  En we blijven onze principes trouw: we gaan niet voor de snelle overwinning, maar voor de lange termijn samenwerking.’ Dit principe past Niek inmiddels toe binnen ons traineeship. Lees meer over de: Construction University.