Minke Davies

BUILDING HERO

Minke Davies is van nature grenzeloos geïnteresseerd in mensen. Bij Building Heroes vervult ze een functie die haar op het lijf is geschreven. Als Talent Manager focust ze zich op de ontwikkeling van young professionals. Vandaag doet ze een boekje open over haar geheime wapen, coachende vermogen en knelpunten – voor de professionals en haarzelf.

WAT IS JOUW GEHEIME WAPEN DAT JE BIJ BUILDING HEROES INZET?

“Dat is toch wel dat ik mensen in beweging kan krijgen. In de rol van Talent Manager ben ik verantwoordelijk voor HR-vraagstukken en het functioneren en ontwikkelen van young professionals. Een belangrijk onderdeel zijn de evaluatiegesprekken. Hierin begeleid ik de professionals en klantpartners, zodat eventuele knelpunten boven water komen. Ik steek het echt in als gesprek dat we samen voeren. Beide partijen komen aan het woord en vertellen hoe het gaat en of er dingen zijn waar ze tegenaan lopen.”

“Fantastisch dat ik hier mijn werk van kan maken”

HEEFT DAT COACHENDE ALTIJD IN JE GEZETEN?

“Ik heb van nature interesse in mensen, maar toch wilde ik mezelf verder ontwikkelen. Stiekem vond ik het namelijk best spannend om de confrontatie aan te gaan. Daarom heb ik een coachopleiding gedaan die ik echt nèt heb afgerond. Een belangrijk inzicht dat ik heb meegenomen is dat het belangrijk is om een eerlijk gesprek te voeren. Als ik zie dat iets niet lekker loopt of een patroon herken, dan moet ik juist dát benoemen. Dat helpt mensen verder. Vrienden ondersteunen je al en praten met je mee, als coach is het juist belangrijk om te spiegelen. Het is de kunst om de confrontatie aan te gaan, maar dan op een liefdevolle en respectvolle manier.”

WAT ZIJN KNELPUNTEN OF PATRONEN DIE JE VAAK TEGENKOMT?

“Je ziet nu steeds meer dat mensen met elkaar praten, een mooi begin. Alleen merk ik dat het veelal vakinhoudelijke gesprekken zijn in plaats van dat er echt wordt stilgestaan bij persoonlijke ontwikkeling. Mensen vinden het soms moeilijk om zichzelf kwetsbaar op te stellen. Sterker nog: er heerst een beetje een taboe op. Maar hoe zit je nou in de wedstrijd? Hoe voel je je? Wat kun je daarmee doen? En wie heb je daarbij nodig? Door deze vragen te stellen doorbreek je patronen en achterhaal je hoe je optimaal kunt presteren en blij kunt zijn in de rol waarin je werkt.”

EN HOE VOEG JE DAN DAAD BIJ WOORD?

“Ontwikkeling begint pas als je buiten je comfort zone stapt. Als ik professionals vraag hoe ze van plan zijn om zich te ontwikkelen krijg ik soms terug: “ja, gewoon doen.” Maar als het zo makkelijk was, dan was het allang gebeurd. In plaats daarvan kijk ik naar kleine stappen waarvan je de eerste direct kunt zetten. Het is daarbij belangrijk om te achterhalen wie of wat daarvoor nodig is. Hoewel de welwillendheid in beginsel uit de persoon zelf moet komen, moeten we het wel concreet maken. Ze hebben een stok achter de deur nodig.”

WAT ZIJN KNELPUNTEN OF PATRONEN DIE JE VAAK TEGENKOMT?

“Je hebt een doel waar je naartoe werkt en ziet na een tijdje het resultaat. Dat vind ik echt vet! Wij geloven bij Building Heroes heel sterk in ontwikkeling. Dat gaat niet alleen over de bouw naar een hoger plan tillen, maar ook over de persoonlijke groei van professionals. We zetten vol in op onze kernwaarden en geven daar in de praktijk invulling aan. Quality of life, ontwikkeling en wederkerigheid zijn voor mij superbelangrijk in het dagelijks leven, dus het is fantastisch dat ik hier mijn werk van kan maken.”

Heb jij vragen aan Minke? Mail haar dan op minke@buildingheroes.nl.