Merna Elgohary

BUILDING HERO

Ik ben al sinds ik een klein meisje was gefascineerd door de ontwerpen van gebouwen. Wat ze allemaal bedenken en creëren, super! Dat is ook de reden dat ik mijn opleiding Bouwtechnische Bedrijfskunde aan de Hogeschool Saxion in Enschede ben gestart. Mijn ouders hadden wel wat overtuiging nodig: ‘Wat doet een vrouw zoals jij nu in die mannenwereld, is dat niet een veel te zware job voor je?’

De bouw is van ons allemaal

“Kijk, in de bouw zijn er steeds meer toffe nieuwe innovatieve ideeën in opkomst. Daar wil ik iets mee. De technologieën als BIM, VR, AR Hololens bewijzen dat er echt veel innovatiekracht in de bouw zit. En de bouw is van ons allemaal! We hebben er allemaal dagelijks mee te maken. Onze woningen, scholen, kantoren en wegen: allemaal bouw. De bouw is big business.”

“Een van mijn grootste inspirators – helden – is Ben van Berkel. Hij raakte mij met zijn ontwerp van het station in Arnhem waar hij letterlijk de mensen, die gebruik maken van dat gebouw, elkaar kunnen zien. Transparant en open. Er ging een wereld voor mij open: hij dacht over gebruikersdoelen na in het ontwerp. Dat wil ik ook!”

“Steeds meer toffe ideeën”

Vrouw met een missie

“De digitalisering van de bouw wordt de komende jaren nog veel belangrijker. Ik denk dat het in straks normaal is dat gebouwen worden geprint door 3D printers en dat de elementen in elkaar worden gezet door robots. Daardoor krijgen we in de sector ook steeds meer te maken met IT’ers. Ik stort mij dus ook vol op het leren van BIM. Niet alleen wat ik op school krijg want dat is summier. Ik volg alles wat los en vast zit over BIM om met deze ontwikkeling mee te gaan. En ook maak ik het mijn missie om het ketenproces in de bouw te verbeteren met betere communicatie en samenwerking.”

Veel vragen

“Grappig genoeg kwam ik via mijn buurmeisje uit Amsterdam Noord in contact met Building Heroes. Ik zag dat het bedrijf bewijst dat het anders kan in de bouw. Echt anders. Kleurrijk en jong van geest, veranderingsgezind. Dat past bij mij en daarom zijn we gaan samenwerken. Ik praat met diverse mensen in de sector en leer daar ontzettend veel van. En dat is ook meteen de tip die ik aan medestudenten wil geven: doe veel verschillende contacten op, praat met diverse mensen en stel vragen. Je kan simpelweg niet genoeg vragen stellen!”

Waar gaat de reis nu heen? “As we speak sta ik op het station in Enschede, te wachten op de trein van 16:00 uur naar Amsterdam. Want op vrijdagmiddag is het de hoogste tijd om naar huis te gaan waar mijn familie en vrienden wonen. Het voelt altijd weer goed om thuis te zijn. :)”

Wil jij meer weten over Merna? Bekijk dan haar video’s op haar YouTube kanaal.