Erik de Haan

BUILDING HERO

Hij is terug van weggeweest: Erik de Haan! Nu in de rol als Senior Consultant Infra.

Q: Hi Erik, hoe gaat het?

A: “Goed! Zowel op persoonlijk als professioneel gebied. Ik ben sinds kort opnieuw aangehaakt bij Building Heroes, ditmaal als Senior Consultant Infra. Na een jaar te zijn weggeweest is het toch wel heel leuk om weer terug te zijn.”

“Nieuwe dag, nieuwe kansen”

Q: Wat deed je voorheen bij Building Heroes?

A: “In 2017 startte ik als projectmanager om de fusie tussen Bemiddeling en Meussen van Ralen te begeleiden. Uit die fusie is toen tevens een nieuw werkgebied ontstaan: Rotterdam. Ik heb nog even meegeholpen om deze regio verder uit te bouwen, maar ben op een gegeven moment weggegaan. Daarnaast maakte ik het conceptontwerp voor de Construction University, een uniek traineeship voor nieuwe bouwhelden. Ik vind het fantastisch om nieuwe dingen op te zetten en ergens aan te bouwen. Of dat nu over bedrijven, markten of concepten gaat.”

Q: Vertel, waarom heb je er nu weer voor gekozen bij Building Heroes te gaan werken?

A: “Ik kan me heel erg vinden in de visie, mede omdat ik bij het ontstaan van Building Heroes betrokken was. Ik geloof bijvoorbeeld ook sterk in ontwikkelprogramma’s. Mensen moeten zich blijven ontwikkelen, zodat ze gedrevener zijn en plezier hebben in wat ze doen. Zo creëer je de beste mensen voor de markt. Daarnaast heerst er bij het Building Heroes-team een bepaalde energie die me heel enthousiast maakt.” 

Q: Heb je nog leuke learnings meegenomen uit de tussenperiode?

A: “Een van de opdrachten die ik onlangs heb uitgevoerd is consultants meer zelfsturend maken. Dus minder focus op directief aansturen en werknemers de verantwoordelijkheid geven over hun eigen functioneren. Als het kan, dan is het goed om verantwoordelijkheden laag in de organisatie te leggen. De afgelopen maanden zijn we door corona noodgedwongen anders gaan werken, en dit heeft mooi laten zien dat onze prestaties daar niet onder hoeven te lijden. Je kunt – en moet – mensen de vrijheid geven! Daar geloof ik heilig in.”

Q: Wat zijn de grootste veranderingen die Building Heroes heeft doorgemaakt tijdens jouw afwezigheid?

A: “Eigenlijk zie ik vooral stabiliteit, want iedereen die er nu zit kende ik al. Dat vind ik heel positief. Plus: er zijn een aantal professionaliseringsslagen gemaakt, processen aangescherpt en er wordt meer ‘lean’ gewerkt. Maar de drijfveer is nog altijd hetzelfde! Ik vind het heel sterk hoe Building Heroes ondanks corona in verbinding met de markt is gebleven en zich blijft ontwikkelen. Ze hebben met z’n allen laten zien dat ze kunnen meebewegen. Neem de Construction Class of 2020, een nieuw verrijkingsprogramma voor jong talent in de bouw. Dit programma is gewoon nog uit de grond gestampt, specifiek voor dat jaar. Ik vind dit een perfect voorbeeld van hoe je in een moeilijke periode toch je visie blijft naleven.”

Q: Laatste vraag: wat is jouw favoriete moment van de dag?

A: “Het eerste kopje koffie in de ochtend. Ook al ben ik geen ochtendmens, het is echt een lekker opstartmoment. Zo van: ‘nieuwe dag, nieuwe kansen’. Oh, en daarnaast leef ik gedurende de dag naar iedere maaltijd toe. Ik ben een echte bourgondiër.”