Desiree van der Zijden

BUILDING HERO

De 28-jarige Desiree uit Nieuwegein heeft aan hobby’s geen gebrek. Van zwemmen tot lezen en van eten tot knutselen. Maar wat ze stiekem het liefste doet, is werken. Gelukkig vond ze na een korte omweg samen met Building Heroes haar weg naar de sector die haar hart sneller doet kloppen: de infra.

Hoe het begon

Na een succesvolle studie detailhandel aan het ROC in Utrecht ging Desiree aan de slag als verkoopmedewerker bij diverse winkels in Nieuwegein en omgeving. Maar al gauw wist ze: dit is niets voor mij. “Ik wilde meer en besloot de switch naar kantoor te maken.” In haar rol als beginnende HR-professional bij een bemiddelaar in de techniek, kwam ze voor het eerst in aanraking met de bouw- en infrasector. En dat maakte diepe indruk. “Ik schreef vacatureteksten en voerde gesprekken met potentiële kandidaten, superleuk. Maar toen op een dag de functie werkvoorbereider voorbij kwam, dacht ik: dit moet ik onthouden.”

Toch volgden eerst enkele tussenstations, voordat het eindelijk zover was. “Een hele tijd geleden had ik al contact gehad met Building Heroes, maar daar kwam helaas niets uit. Toen belde Nilson en is het balletje voor de tweede keer gaan rollen.” En dit keer wel met succes. Zo werkt Desiree sinds kort als werkvoorbereider bij Siers Groep Oldenzaal.

“Ik ben pas 28. Er is nog zoveel te leren.”

Een grote familie

Siers voelde voor Desiree vanaf dag één als thuiskomen. Want ondanks de grootte van het bedrijf blijft het familiale hier in alles merkbaar. “De ondertussen tien vestigingen staan constant met elkaar in verbinding. Als nieuwkomer leer je dan ook meteen iedereen kennen, en dat werkt erg fijn.” Naast een fijne sfeer en een jong team, wordt er natuurlijk ook hard gewerkt. Als expert op het gebied van de ondergrondse infra van Nederland houdt het bedrijf zich al meer dan vijftig jaar bezig met alles wat te maken heeft met kabels en leidingen.

Desiree’s dagelijkse kost? Kortlopende projecten en dan voornamelijk openbare verlichting. “Mijn werk is faciliteren en ervoor zorgen dat monteurs probleemloos hun werk kunnen doen. Zo regel ik wegafzettingen, reserveer materialen in het magazijn, houd levertijden in de gaten en houd contact met de klant of opdrachtgever.” En juist die schakelrol van aanvraag tot oplevering is haar op het lijf geschreven. “We werken met elkaar aan onze projecten en dat voel je. Ik sta dan wel niet buiten of sluit fysiek niets aan, maar door die constante samenwerking doen we het echt samen.”

Altijd in ontwikkeling

Elke dag gaat Desiree met plezier naar kantoor. “Ik werk fulltime en dat vind ik heerlijk. Het is belangrijk voor mijn persoonlijke ontwikkeling en het geeft me de vrijheid om lekker op vakantie te gaan.” Toch staan er nog aardig wat doelen op de to-do-list. “Momenteel werk ik voornamelijk op kortcyclische projecten, maar ik hoop uiteindelijk wel door te groeien naar grotere projecten. Die uitdaging zie ik wel zitten.”

Daarnaast neemt ze ook graag eens een kijkje in de keuken bij de functie van uitvoerder of projectleider, want uitgeleerd ben je volgens Desiree nooit. Het is dan ook geen verrassing dat ze naast haar werk een hbo-niveau-opleiding Middle Management volgt, waar ze bijvoorbeeld leert plannen en leiding geven. “Op de korte termijn wellicht minder voordehand liggend, maar mocht ik doorstromen naar projectleider, komen deze vaardigheden zeker van pas.” En hoewel ze de studie bijna heeft afgerond, is ze nog lang niet klaar. “Ik ben pas 28. Er is nog zoveel te leren.”