Safe the best for last!

Wow we gaan hard. Nummer tien alweer in deze reeks! Met het einde van het jaar in zicht durf ik met een gerust hart te zeggen dat ik ondanks een bewogen jaar veel heb geleerd. Voor 2020 is dit het laatste blog. En zoals het hoort, bewaar ik het beste voor het laatst.

Even kort. De afgelopen negen blogs zijn we op avontuur gegaan door vacatureland en hebben we een hoop opgestoken. Zo vulde ik mijn roborugzak en vertelde jullie over de kracht van tekst en marketing. Ook in 2021 gaan we het vacatureproces verder vereenvoudigen. Want we zijn er inmiddels achter dat meer én betere vacatures resulteren in een hoger percentage organische instroom en dus meer kans op een plaatsing.

De komende tijd gaat Building Heroes hard aan het werk om zoveel mogelijk vacatures te schrijven en ervoor te zorgen dat alle teksten uniek zijn. Je leest dus straks niet meer:

Als werkvoorbereider renovatie verzorg jij de werkvoorbereiding voor het project. Jij houdt je bezig met de detaillering, vergunningstraject en het contact met de onderaannemers en toeleveranciers. Verder schakel je veel met de uitvoerder.

Maar wel:

Jouw eerste project is zojuist gescoord. Je gaat in maart starten met de voorbereidingswerkzaamheden voor een appartementencomplex in Den Haag met 17 verdiepingen. Als werkvoorbereider word je aangestuurd door Senior Werkvoorbereider Piet. Piet gaat jou helpen om je verder te ontwikkelen. Hij is op dit moment bezig met de voorbereidingen voor het betonwerk. Als jij in maart start, pak jij de gevel op. Uniek in dit geval omdat het een combinatie is van prefab en traditioneel metselwerk. Voor dit onderdeel maak jij de planningen, zorg je voor just-in-time delivery en ben je voornamelijk veel informatie aan het opnemen van Piet!

Zeg eerlijk. Je krijgt meteen zin in om te solliciteren. Toch blijft de belangrijkste vraag: hoe gaan we dit aanpakken? Al eerder hebben we het gehad over Google Forms, maar we zijn op dit moment ook aan het onderzoeken of we Joboti kunnen inzetten. Jo-watte? Joboti is een op maat gemaakte chatbot die helpt met dit proces. Zo stelt de bot vragen en plaatst deze in de juiste velden. Gaaf toch?

Lang verhaal kort: 2021 wordt het jaar om de processen nog meer te versnellen en te zorgen dat de vacatures unieker worden. En wie weet met Joboti aan mijn zijde. Ik heb er in ieder geval ontzettend veel zin in. Stay safe en tot volgend jaar!