Q: Hoe belangrijk is werk voor jou?

A: Heel belangrijk! Ik ben een alleenstaande moeder van een zoontje van 5, dus werk zorgt bij mij voor de juiste balans. Daarnaast zit ik nu zo goed op m’n plek dat ik er echt gelukkig van word. Het houdt me alert en ik put er energie uit. Op werk kan ik thuis even loslaten en mijn focus voor de volle honderd procent verleggen. Heel simpel: ik ben dol op mijn werk. Dat komt ook omdat mijn werkgever altijd openstaat voor nieuwe dingen en inbreng van eigen ideeën. Dat houdt mijn baan uitdagend.

Q: Wat draagt voor jou bij aan de juiste werk-privébalans?

A: Voorheen werkte ik bij een bedrijf in Nootdorp en ik woon in Rotterdam. Ik stond iedere dag in de file en was daar wel klaar mee. Toen ben ik in contact gekomen met Building Heroes die op basis van mijn wensen een baan bij Constructif voor me vonden. Op 20 minuten rijden van mijn huis! Op die manier is werk en moeder zijn ineens goed te combineren. Ik ben niet meer gehaast, kan mijn zoontje naar school brengen en houd gewoon meer energie over.

Q: Waar word jij blij van in het leven?

 A: Werk dus, haha. Maar daarnaast word ik heel gelukkig van zeilen. Mijn partner heeft een catamaran en als ik tijd heb (wat nog niet vaak genoeg is) ga ik graag met hem mee. Dat zijn de momenten dat ik alle drukte even achter me kan laten en volledig kan opladen. Overigens vind ik die momenten ook in de sportschool. Normaal gesproken ga ik daar een dag in de week heen om mijn gedachten opzij te zetten en tijd voor mezelf te nemen. Vanaf het moment dat je moeder bent zijn die uren ineens extra waardevol.

Q: Welke verandering (in de sector) zie jij graag gebeuren?

A: Kort na de uitbraak van corona werd er een lockdown voor het kantoor van de opdrachtgever waar ik voor werk aangekondigd. Vanwege de maatregelen mochten we de woningen niet binnen en konden afspraken niet doorgaan. Ik ben vanuit huis gaan werken en zie daar wel de voordelen van in. En dan met name voor de files en het milieu. Volledig thuiswerken lijkt me trouwens niet optimaal, want ik zie ook dat fysieke meetings en contactmomenten belangrijk zijn. Je hebt toch iemands lichaamstaal nodig om te zien en begrijpen wat diegene wil zeggen. Achter een schermpje zie je alleen iemands gezicht en wordt het allemaal zo onpersoonlijk.

Q: Welk inzicht dat je zelf hebt opgedaan tijdens je loopbaan zou je graag aan startende helden mee willen geven?

A: Meer vrouwen in de bouw! Ik wil vrouwen die het vak mooi vinden echt aanmoedigen om ervoor te gaan. We moeten van het stigma af dat de bouw een mannenwereld is en dat de banen minder geschikt zouden zijn voor vrouwen. Het is een gezellige boel en er wordt veel gelachen met elkaar. Je moet als vrouw ook gewoon lekker jezelf blijven en je niet anders voordoen. Daar bereik je uiteindelijk het meeste mee. Dus specifiek op de dames gericht: zet die stap en go for it!